dwatyKNY: macam x percaya bleh TERJEBAK

Tuesday, July 27, 2010

macam x percaya bleh TERJEBAK


semua org tahu bersukan penting tuk kesihatan...kita sebagai manusia mmg d galakkan tuk bersenam...lebih2 lagi zaman skrg ni...macam2 makanan,macam2 penyakit. 1 masakan jer pun dah macam2 bahan,perisa d campak masuk dalam kuali...x macam zaman dulu2... masakan kampung terutamanya.. SIMPLE TAPI SODAP..kolestrol pun kurang..hehe.

so untuk membuang kolestrol dalam badan,kita kena la bersukan, coz kolestrol ni takkan  keluar secara "NORMAL".  tp masalahnya skrg ni...DULU ker,SKRG ker, saya mmg TAK SUKA BERSUKAN....pengalaman zaman sekolah,saya lah student yg akan mengelak tuk join mana2 club sukan.. sukan sekolah plak jadi penyokong jer..itu pun kalau rajin datang tgk la...AL-maklum la STUDENT tak AKTIF ..

penghijrahan atas sebab kerja, akhirnya menemukan saya dgn rakan sekerja yang hapening,giler dan aktif plak tu..huhu..sekaligus menyebabkan,terjebaknya saya dgn sukan yg dorg selalu join... FUTSAL...hahaha....aku main futsal... dah ler kaki kecik..sepak ke depan, bola melencong ke tepi....selalu kena toceh(ceramah)..hahaha.. tapi coach kami the best la..

24 july lalu...kami masuk tournament anjuran kementerian...berbekalkan... semangat,kerjasama, latihan dan slogan kami "MENANG DI BELANJA, KALAH BERGAYA" juga penyertaan ku buat kali pertama sepanjang hidupku(hehe)... akhirnya kami NAIB JOHAN.. x sangka, x percaya pun ada...final pun kalah pinalty jer..coz yg 2 kurang latihan...tp berbaloi lah..syukur

 lihat la aksi2  kami..




< time ni tengah tunggu turn tuk turun    gelanggang










ni plak tengah sokong team lain main...
2 yg sempat posing.... lawan kuat2 beb

final game..team ni kami jumpa 2 kali...first dalam kumpulan, menang..  final, kalah..huhu


NAIB JOHAN pun ok bah....


ni la aku punya team...dengan coach n manager... keeper siap bawa anak lagi...


ni aksi bebas.... baru naib johan... sume nak terbang ... kalau johan...agaknya kami dah terbang dah.




ni plak aksi terlampau.. nak terbang ada, 
nak dikir pun ada...yang x tahan 2... 
sipa gayut kat tiang.. hahaha   


last pictures... the best team... TOP 4.

NEXT YEAR tak tau lagi dapat masuk tournament lagi ke x.... coz  jabatan nak tukar nama dah.. klu ada, adala... klu takde... ini adalah yang pertama dan terakhir saya main futsal...

 

0 suara hati:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

ShareThis