dwatyKNY: CERITERA tentang kursus

Wednesday, October 6, 2010

CERITERA tentang kursus

Sebut pasal kursus.... SAPE YG X PERNAH PERGI KURSUS???????? (x yah angkat tangan, angkat kening cukupkang kena cop KURANG SIUMAN plak).....ada yg x pernah pergi ker??? tipu la kalau ada yg x pernah pergi....  yg dah keja tu mesti pernah kena hantar bos berkursus KANNN???, yg student plak mesti time sekolah pernah pegi kursus komputer KANNNNN????.... tapi yg dah kawen tu, lupa2 ingat.... x yah pening2kan kepala perah otak nak imbas kembali... korg ada pergi kursus KAWEN kan??????? itu kira kursus la tu..... tp yg kawen kat SIAM... waaa curiga sket....   ada p ker x????? so tepuk dada tanya selera....

sebagai salah sorg yg BERKHIDMAT UNTUK NEGARA... saya dan rakan2 yg sewaktu dengannya WAJIB menghadiri kursus tiap2 tahun... tahun ni jer saya dah terlebih kursus... last sekali minggu lalu pada bulan syawal ini kat Kemaman... sedih coz terlepas banyak OPEN HOUSE.. balik2 jer, sume member dah CLOSED HOUSE, hampeh!!!! kempunan nak makan KUIH MAKMUR..

dipendekkan cerita, saya minta tolong dgn sorg hamba Allah ni, tolong booking n belikan sekali tiket tuk 3 org,

........................................................................
awak, nak minta tolong beli tiket boleh???
ok bah kalau kau!!!
dah beli nanti gitau k..
ok..
biasanya nak naik bas nanti kat mana ekk???
puduraya skrg renovate, so bukit jalil KOT!!!!!
........................................................................


tiket dapat 4 hari sebelum, tp malam sebelum berangkat, hati rasa tak sedap jer... baju dan segala keperluan dah siap packing, rasanya dah cukup, guna beg tarik plak tu, sekali tarik rasa cam TERSINGKIR plak,  "AFUNDI KUAR"... hehehe... HAH, tiket bas!!!!!! nasib baik ingat... belek la sekejap tiket tu betul ka time nya??? nak gerak pukul bape??? tgh2 belek tu tetiba terpandang NAIK : H.PUTRA,.'EH budak tu kata naik bas kat BUKIT JALIL'.... H.PUTRA tu stand for what??? HOSPITAL PUTRAJAYA ka??? tu kan sebelah PUTRAJAYA SENTRAL... jantung rasa mcm nak tercabut dah... tetiba house mate muncul depan pintu...


....................................................................
ko tgk tiket ni, H.PUTRA tu apa ek???
ohhhh... HENTIAN PUTRA la...
APA???? HENTIAN PUTRA TU kat mana???
dekat TITWANGSA, eh silap.. PWTC la...
hah!!!! kena naik kat situ ka?? camne nak p?? naik train apa?? 
naik LRT la... cam nak p MASJID JAMEK.. tp ni depan lagi...
.....................................................


nasib baik dapat kesan awal... kalau x??????? ehmmm, x dapat dibayangkan.. haru biru la jawabnya...  ni la akibatnya kalau pegi KL asyik naik keta jer.. pastu dalam keta tido..x pernah naik bas.. ACTUALLY, bukan tak nak naik bas, masalahnya nak ingat no bas  pun FAILED... baik naik KETAPI...

ALHAMDULILLAH, sepanjang perjalanan xder masalah... masalah muncul pun time dah nak sampai.. lupa nak INFORM driver nak turun dekat kemaman.. hampir terbabas ke KUALA TERENGANU... kami diturunkan kat tepi jalan, mcm org yg x bayar tambang.. betul2 depan MPK..MPK tu apa?? cari sendiri!!! hehe.. turun dari bas jer kami dah BLUR.. tempat yg dituju tidak kelihatan, jgn kan bangunan, signboard pun x ada, lagi satu hal.. nak naik teksi pun tak tahu kat mana?.. mujurla ada WARGA MPK yg sudi hantar kami ke destinasi yg dituju."oleh kerana budi baik tuan x dapat kami balas..so jasamu dikenang jer la ye..."

sampai dalam pukul 4, kami terus register kan diri, SEDIH x terkira coz nama saya tak ada dalam senarai peserta.. HUHU.. TUP2, bukan saya sorg, ramai gak yg x ada dlm senarai.. nasib baik bleh adjust.. SYUKUR.. selesai urusan pendaftaran, kami bergerak ke bilik masing2 dan SRI DAHLIA menjadi tempat peraduan saya..




inila aktiviti kami semasa berkursus...



aktiviti CERAMAH oleh
 PENCERAMAH
aktiviti TIDO oleh
PESERTA
aktiviti KUMPULAN


aktiviti KEMASYARAKATAN

aktiviti RIADAH

dan banyak lagi aktiviti yg dijalankan.. rasa cam x cukup plak.. 1 jer yg kurang, aktivitPESERTACANCEL.. so X dapatla nak jalan2 kat negeri DARUL KHUSUS ni.. x dapat nak jejakkan kaki kat MASJID KRISTAL, x dapat nak borong KEROPOK LEKOR.. dan banyak lagi yg X DAPAT...


ni la team saya sepanjang kursus tu, dalam byk2 kursus yg saya pernah hadiri.. ini la kursus dimana penyertaan kaum ADAM lebih ramai dari kaum HAWA.. dimonopoli oleh BUDAK KOMPUTER.. 

pada hari terakhir kursus, selesai salam bersalaman, cium pipi MUAHHHH, bergambar kenangan, minta FB, kami pun tanpa buang masa terus masuk bilik packing baju.. yg peliknya, "awat berat beg bertambah???" nak kata barang shopping, KT pun kami x sampai.. ada sorg budak tu rajin sangat nak tolong angkat...

.........................................................................
meh saya tolog angkat..
eh tak perla.. bukan angkat pun tarik jer..
takper.. nak turun tangga kan kena angkat juga..
ok la.. nah...
mak aiiiii... berat nya!!!!! apa dalam beg ni??
batu... ( jawab dengan rasa malas)..
hah batu??? batu apa??
BATU BERSURAT!!! (ambik ko)
.........................................................................


begitu la kisah nya... tak bleh nak cite details sangat... kang korg x nak p kursus plak.. tp yg exited nak tau lagi banyak... PERGI LA KURSUS SENDIRI, baru terasa... CHAW CIN CAU

0 suara hati:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

ShareThis