dwatyKNY: INI WILAYAH CELCOM musim BLACKBERRY TORCH 9800

Friday, October 22, 2010

INI WILAYAH CELCOM musim BLACKBERRY TORCH 9800

SALAM SEJAHTERA to all READERS, BLOGGERS and NUFFNANGERS...

Cerita tentang CONTEST...im not that LUCKY GIRL yang selalu dapat.. actually tak pernah DAPAT pun even LUCKY DRAW...bukan rezekila katakan... tp saya seorang yang selalu menCUBA dan mengHARAP.. sebab tu saya tertarik nak JOIN this contest... bukan susah pun, just duduk depan PC, perah otak sikit dan gerakan jari... tu jer!!!!

cerita tentang CELCOM... saya seorang yang setia... sepanjang saya hidup di muka bumi ini dan sepanjang saya menggunakan telefon bimbit... CELCOM adalah rangkaian telefon saya... INI BUKAN TIPU TAU!!!! INI BETUL2... yg bertukar ialah NO dan HP sahaja... no saya dah tukar 3 kali... HP dah tukar 5 kali...




cerita tentang HANDPHONE... hp pertama saya brand MOTOROLA kaler hitam... ala yang ada ANTENA tu...lebih kurang macam pic sebelah ni... coz dah lama sangat so tak berapa ingat brand sebenar... tp memang sebijikla... ayah bagi masa form 5, tu pun  dekat2 nak ambil periksa, kira sebagai pembakar semangat la... tak macam  budak2 sekarang ni, sekolah rendah dah dapat HP... kebaikannya, senang mak bapak nak cari.. tp keburukannya, disalahguna.. cikgu tgh mengajar kat depan, dia tengah mengurat (SMS) kat belakang... 




HP ke2... NOKIA 3315, beli guna GAJI PERTAMA... time tu brand NOKIA ni memang FAMOUS , kira cam MUSIM dia la.. yg bestnya HP ni casing boleh tukar2 kaler... oleh kerana saya seorang yg menjaga harta benda...adalah dalam 3 tahun saya guna hp ni... 






HP ke3.. hah yg ni canggih sikit.. seperti org lain yang mengikut perkembangan semasa.. saya pun tukar la ke hp COLOUR SKRIN.. NOKIA 3320, boleh MMS, ada CAMERA, ada MP3.. Kalau tak silap saya zaman HP ni banyak persaingan.. coz muncul plak HP DAUN dan SABUN... skrg pun masih ramai yg guna spesis DAUN tu..tp yang SABUN cam dah tak ada dah... satu kelemahan HP ni mudah di serang VIRUS.. tu yang saya beralih arah ke brand lain...





SONY ERICSON pilihanku yg ke 4... apa yang saya suka tentang HP ni coz SOUND dia mmg power dan best... dah nama pun W710i jenis walkman... tp harga pun cantek juga.. nak beli hp ni saya terpaksa jual HP lama, tu pun kena tambah separuh harga... tp bila nak jual balik punyala murah... mungkin sebab saya sorg jer yg guna kot... x da sambutan... agak lama juga saya guna hp ni sebelum bagi kat mak....



ni gambar tangkap sendiri tau, bukan wallpaper, coz ni la HP saya sekarang... VIVAS nama diberi... menepati ciri2 terkini... TOUCH SKRIN... saya beli hp ni coz camera dan skrin yg besar, so mmg puas hatila.. pic kat blog saya pun snap guna HP ni.. kelemahannya, 3G kat belakang!!! ada ke patut... cam mana nak guna video camera??? ko nampak aku, aku plak tak nampak ko...tp suka punya pasal BANTAI beli jer la... yang saya tak puas hati skrg ni... sume org wajib ada 2 HP ker?... kengkawan sume ada 2 HP.. bila di tya kenapa? satu tuk peribadi, satu tuk kerja... ada pulak yang satu tuk public, satu tuk yg tersayang.. ewah!!! ni tak boleh jadi saya pun nak!!!!!



BLACKBERRY TORCH 9800
tidak seperti blackberry yg lain coz yg ini sememangnya lain drpd yang lain.. blackberry jenis slide, rupa bentuknya sahaja sudah menawan kalbu (SMARTPHONE), apalagi funtion di dalamnya.. dengan camera 5MP, memori card boleh sumbat sampai 32GBWIFI (faster browsing), 3G kat depan.. hehe.. dan "banyak lagi", sesiapa pun ingin memilikinya bak kata kawan saya "GILA KENTANG BEB"... kalau la saya dapat BLACKBERRY ni.. akan ku KAHWIN kan dia dengan CELCOM EXEC 50.. kerana dimana-mana pun bagiku
INI WILAYAH CELCOM!!!!
pengguna setia 

0 suara hati:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

ShareThis