dwatyKNY: aku masih LESEN 'P'

Friday, November 26, 2010

aku masih LESEN 'P'

OK tak tajuk ENTRI aku hari ni?????

APA???
" ada aku kesah????"
 "tu pun nak bagitau ker???" 

APA???
 "tak de lesen????"...  ni lagi teruk ni!!!

FUH!!!!
itu ker RESPOND korg lepas baca tajuk ENTRI aku ni???
Aku JAWAB ek.....'emangnya gue pikirin????'
eh stop2!!! aku gurau jer la...
ni sekadar luahan perasaan jer.... jom baca seterusnya...




Untuk pengetahuan korg... aku baru jer ambik lesen awal tahun ni... dah tua baru nak ambik lesen... nak buat cam mana... aku bukannya KAYA macam korg!!... time sekolah dah ada lesen... siap bawa keta lagi pegi sekolah... tu nak tunjuk dengan CIKGU la tu... WHAT??? anak PENGETUA??? ler.. patutla bawa keta!!! 

Actually, dah lama dah aku plan nak ambik lesen, tp tak confident... takut pun ada juga... gaji plak cukup2 makan jer... telinga ni dah berbuih dah kengkawan suru ambik... my EX-BOS pun siap bagi ceramah lagi kat aku... "u olang pompuan mesti ambil lesen mahhh!!!! nanti kalau u sudah kawin... jgn halap u punya laki saja... kalau laki u sakit, apa macam mau hantar pegi klinik???"  nasib baik aku tak jawab... "bos nak sponser ker??"... tapi betul juga kata orang tua tu.... lepas je aku dapat keja kat KL nila... aku pun terus registerkan diri... "sini KL punya lesen lagi mulah mahhh!!!"... hehe

untuk makluman korg juga... aku ambil test JPJ 2 kali, coz aku FAILED BUKIT...rasa cam nak bagi rasuah je kat JPJ tu... tp aku masih WARAS lagi... tak berkat la dapat lesen terbang ni... selesai bab lesen... pikir plak bab kereta, nak ambik keta ke tak???... ni KL bukan SABAH!!! banyak nak kena pikir... dengan JAMMED nya... dengan TOLnya (Tunggu Orang Lalu)... dengan PARKINGnya lagi... aduh!!! ada keta SUSAH, takde keta lagi SUSAH... 

AKHIRnya aku pun ambikla juga keta... untuk kemudahan la katakan, tapi aku parking kat kampung!!!! dalam erti kata lain... aku bayar kat sini... family guna kat sana... BAIKKAN AKU!!!

ni la KETA aku.. PINK gitu..

Bila cerita bab KERETA... persoalan pertama mestila MANUAL @ AUTO... yang dah biasa guna manual tu mesti tahu guna auto... tp yang bermula dengan auto... tahu ker guna manual?? macam aku... MANUAL aku dah lupa2 ingat... AUTO plak jarang drive, sekali drive boleh plak sengget a.k.a 'makan jalan'... 

Ada sorg pakcik ni... bagitau kat aku... sampai bila2 pun dia tak akan guna keta AUTO... coz dia kata AUTO ni kan dicipta tuk 'OKU'... dan dia bukannya cacat!!! terasa aku bila dia cakap lagu tu!!!... tp satu INFO yang dia bagitau kat aku... kalau korg nak beli keta AUTO, beli yang 1.5cc keatas... supaya injin tak cepat rosak...

Member kat ofis, ada yang bagi aku drive keta dorg... tp aku tak berani la... jalan2 kat KL ni banyak SELEKOH, salah masuk selekoh jer dah sesat... macam mana tak sesat kalau SIGNBOARD diletak betul2 kat selekoh... letakla 100@500 meter sebelum selekoh tu... 



Bila cerita bab lesen pula... lesen 'P' merujuk kapada PERCUBAAN dan PEREMPUAN... kalau keta tu ada pelekat 'P' tapi di pandu oleh lelaki... alasan dia mesti adik pompuan dia yang baru dapat lesen pun pandu keta tu... PIGI DAH!!!... BERLAGAK!!! cuba korg bayangkan BAPAK aku drive keta aku yang kat atas ni... dah ler ada pelekat 'P', keta PINK plak tu... mesti jadi perhatian kan... hehe... 


Ni lagi satu, kalau SLOW jer... POMPUAN, kalau POMPUAN jer SLOW... macammana la kami yang baru dapat lesen ni nak memandu... asyik kena HON jer... huhu

3 comments:

  1. Hye Dwaty :)

    Sebab awk salu dtg jenguk blog sy...so ini utk awak :)

    SAYA SUKA BLOG AWAKLAH !

    http://endlessofstory.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awaklah-by-ben-ashaari.html

    bYE2...TQ awak.

    ReplyDelete
  2. perghhh smart la kereta tuuu..
    saya sampai skrg tak confident lg nak bwk kereta sorang2..takottt..

    ReplyDelete
  3. thanx luvyou... saya suka blog awak juga...
    TK... sama la kita...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis