dwatyKNY: hari SATU???

Monday, November 29, 2010

hari SATU???

Assalamualaikum W.B.T 
Selamat Pagi 


Sesetegah ORG melebelkan ISNIN sebagai ' hari MALAS'... ada sesetengah pulak, melebelkan isnin sebagai PERMULAAN HARI... tp bagiku ISNIN ialah..............  HARI ISNINla... in english we call it MONDAY... hehehe....

Tp kalau kat SABAH, kami kekadang sebut 'HARI SATU'... so jgn terkejut kalau korg pegi sabah, tetiba terserempak dengan member lama OR maybe your EX atau mungkin juga KEKASIH GELAP korg, of course la korg nak jejak kasih kan??? tp time tu korg dah plan plak nak jalan2 cuci mata dengan org lain... so dah terlanjur datang, mesti la nak jumpa juga, saja nak imbas kembali kenangan lalu dan dalam masa yang sama nak tahu perkembangan terkini... lalu korg pun berkata "aku nak borak2 dengan ko, tp aku ada hal la..so agak2 bila kita bleh jumpa sebelum aku balik KL???... dan member korg pun menjawab " ermmm, aku pun ada meeting gak jap lagi... minggu depan HARI SATU aku cuti!!! amacam???... HAH... korg jangan BLUR dan PANIK... hari satu tu merujuk kpd HARI ISNIN... kalau dia kata HARI DUA, HARI SELASAla jawabnya... sampaila HARI ENAM iaitu HARI SABTU... tapi korg jangan plak berlagak teror nak ckp sabah pastu nak jumpa member org sabah pada HARI TUJUH!!!  kami org sabah yg akan BLUR... coz HARI AHAD, kami sebut HARI MINGGU bukan HARI TUJUH... ada faham!!!! 
Apa2 PUN

Sok hari dua... 

2 comments:

  1. waalaikumsalam MLD... mulakan hari ini dengan senyuman...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis