dwatyKNY: BILA SI DIA BERTANYA

Thursday, December 2, 2010

BILA SI DIA BERTANYA


Apabila EN. BEN ASHAARI buat SEGMEN...
maka saya akan turut serta...

maka saya akan menjawab...

Itula dia TAJUK segmen kali ni... jom kita baca apa yang si 'DIA' ni tanya....

Pada pendapat anda, apakah yang perlu ada dalam sesebuah Blog?

Pada pendapat saya... sebaik-baik blog apabila diselitkan info2 terkini, baik dalam dan luar negeri selain daripada topik2 yang berkisarkan peribadi, pengalaman dsb.. so kira macam ASTRO la... MACAM2 ADA...

Bagaimanakah anda mempromosikan Blog anda?

Saya sebenarnya tak reti sangat dalam bidang marketing ni... kalau BAB kira2 tu saya sukalah... bab2 promosi blog ni saya 'lembab' sikit... mujurla saya rajin buka, singgah dan terjah blog rakan2 yang memaparkan cara2 untuk menarik pembaca masuk ke blog kita, termasukla blog  En BEN... suka sangat!!!! dan sekarang ni pulak saya sedang berjinak2 dalam BLOGWALKING... tuk promosila....

blog bagaimanakah yang anda tidak suka masuk? dan kenapa?

Ok... blog saya tak suka masuk ialah blog yang memaparkan isu2 POLITIK... kenapa? kerana  politik merupakan isu yang cukup sensitive untuk dikomen... cukupla setakat tengok kat TV... saya dah tak larat nak baca pulak...

Jika anda masuk ke sesebuah blog? bahagian manakah yang akan menarik perhatian anda?

Hah... yang ni susah sikit nak cakap... bagi saya, blog yang "sedap mata memandang" dah cukup menarik perhatian saya untuk meyelongkar isi di dalamnya... dan saya pasti akan tinggalkan jejak...

Apakah kata-kata semangat yang boleh anda berikan buat blogger yang mana semangat mereka telah jatuh akibat dikritik hebat oleh pembaca?

Sepanjang saya berkecimpun dalam bidang blogging ni... rasanya jarang saya terbaca komen @ kritikan 'tak membina' yang diberikan oleh pembaca... tapi mungkin juga saya terlepas pandang... so apa yang boleh saya katakan ialah "berani post, berani tanggungla"... perbaiki   kelemahan@kekurangan kita dan teruskan berblogging...

Blog bagaimanakah menjadi pilihan anda...

Blog yang menjadi pilihan saya ialah... blog yang saya 'FOLLOW' la... sebab korg jadikan blog saya blog pilihan untuk di follow... so saya jadikan blog korg, blog PILIHAN untuk di terjah dahulu, sebelum saya mencari blog pilihan seterusnya...

p/s : saya dah pun menjawab pertanyaan si dia... anda bila lagi??... tarikh tutup  pukul 12 malam ni tau... 

10 comments:

  1. yes..great work gurl..belajar dari apa yang orang belajar .. =)

    ReplyDelete
  2. hehehe...selamat berblogging yea dik.

    ReplyDelete
  3. salam singgah, nice entry, jemput singah blog usang saya ea, keep it up brblogging <3

    ReplyDelete
  4. jalan2 cni
    jemput singgah di blog saya
    http://aienzcruzzle.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. thanx sume tak dapat nak balas satu2... samala kita terus kan berblogging ya!!!

    ReplyDelete
  6. Sebagai Newbie, saya selalu mencari online untuk artikel yang bisa membantu saya. Terima kasih Wow! Terima kasih! Saya selalu ingin menulis dalam sesuatu situs saya seperti itu. Dapatkah saya mengambil bagian dari posting Anda ke blog saya?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis