dwatyKNY: football @ soccer

Wednesday, December 8, 2010

football @ soccer

Apa kena aku pagi2 ni.. tetiba letak topik BOLA SEPAK...
dah ler bab2 bola sepak ni FAILED... ada hati nak cite...
'curi ayam' pun baru tahu maksudnya... 
Bahasa orang kampung iaitu...OUTSIDE OFFSIDE!!! (kata linglung)
WORLDCUP 2010 dah habis...
PIALA MALAYSIA 2010 pun dah tahu pemenangnya...
semua orang yang 'DEMAM BOLA SEPAK' pun rasanya dah sembuh!!!
nak cite apa lagi????
dah telanjur letak topik ni... sambung jer la....
lagipun saya jarang cite bab2 sukan ni....

STADIUM QATAR untuk world cup 2022
Seperti yang korang semua dah maklum... minggu lalu telah diumumkan tuan rumah piala dunia bagi tahun 2018 dan 2022... keputusannya ialah RUSIA (2018) dan QATAR (2022)....  untuk tahun 2014 pulak... SEMESTINYA.... BAZIL....


QATAR merupakan negara pertama dari TIMUR TENGAH yang akan menjadi tuan rumah piala dunia 2022, mengalahkan negara2 besar seperti AMERIKA SYARIKAT dan AUSTRALIA... tahniah, tapi nak tunggu 2022 tu lama lagi, kita nantikan 2014 dulu la ye... mesti ada muka2 baru yang akan bermain... penontonnya pulak kalau dulu tengok bola sorg2, mungkin dah berdua, kalau dulu berdua mungkin dah bertiga... hehehe

Saya pernah menghadiri satu seminar dimana penceramah bertanyakan soalan, bola sepak dalam BI?? kami pun dengan senang hati menjawab FOOTBALL.... yup memang betul!!! tapi kalau di luar negara seperti BRASIL... FOOTBALL ialah RAGBI, manakala SOCCER barula BOLA SEPAK...

Dalam banyak2 perlawanan bola sepak kat dunia ni... saya hanya tertarik dengan WORLD CUP jer... MUCHELSEALIVERFOOL,  dan yang sewaktu dengannya... SAYA TAK SUKA!! kenapa ek?? mungkin disebabkan terlalu banyak KONTROVESI... nak menang punya pasal, BELI PEMAIN... tidak hairan la bola sepak dikenali sebagai sukan yang yang termahal di dunia... itu pendapat peribadi saya... korg yang 'GILA BOLA' tu, mesti la tak kesahkan... janji team yang korg minat tu menang...


Berita Terkini, Malaysia ke separuh akhir PIALA AFF SUZUKI 2010 setelah membelasah LAOS 5-1... cayala!!! persoalannya, negara manakah yang akan bertemu Malaysia di separuh akhir??? SINGAPORE, FILIPINA @ VIETNAM??? kita tunggu dan lihat... untuk info lebih lanjut klik SINI

p/s : ingat world cup, ingat  sotong POUL...

4 comments:

  1. ahahaa..bgus2 isu semasa sal bola sepak..tpi skang ni sya agk xpueh ati sbab sya telah ditag oleh sseorng..oleh yg dmikian,xnakla kna sorg2...segan plak rasanya..meh2

    http://sayaialahsaya.blogspot.com/2010/12/bloglarianapakah.html

    ReplyDelete
  2. alamak tak brape minat bola..tp saya tetap sokong coz cik abg saya memang minat gila ngan bola sepak...tq 4 da info

    ReplyDelete
  3. bukan outside..curi ayam=offside..hehe

    malaysia lawan vietnam..malaysia main home 15hb/rabu dpn kat bkt jalil..then away kat vietnam..jom sokong! :)

    ReplyDelete
  4. iniialahaku... tu jer yang aku tahu pasal bola...
    nana... sama la kita...
    linglung... dah betul kan... hehehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis