dwatyKNY: sape budak U @ KOLEJ???? tolong jawab!!!!!

Tuesday, January 4, 2011

sape budak U @ KOLEJ???? tolong jawab!!!!!

awat tajuk macam nak cari gaduh????....

ahhhhhh!!!!! biarkan....
aku tengah musyikil ni....
almaklumla... nak jawab bagi pihak diri sendiri... tak pernah alami...
setahu aku sape2 yang tinggal kat asrama jer ada 'benda' ni...
dan aku tak pernah jadi penghuni asrama...
masa sekolah dulu pun... ada juga member yang tinggal kat asrama tunjukkan...
aku sekilas pandang jerr...
lantak kaula... nak bagi alasan apa....
kalau tertangkap dek warden... 
pandai2 la jawab....
itu cerita beberapa tahun yang lalu...

sekarang ni pun, aku masih tak de 'benda' ni...
macam mana nak ada....
sambung belajar pun tak...
dah syok sangat pegang duit....
bila sebut jer sambung belajar...
tetiba otak jadi jammed...
tp, kalau sebut pasal duit otak lancarla pulak...
(rezeki jangan ditolak, ilmu boleh dicari... hehehe)

benda ni pun aku tahu dari member aku, T bukan nama sebenar..
T ni baya aku dan juga merupakan seorang penuntut kolej...
hari tu kami sepakat nak turun KL... 
coz... member dari SABAH nak datang....
so, mesti la nak jumpa kan????????
tapi, tunggu si T ni sampai KL punya la lama...
so... aku bawala member sabah ni round2 KL dulu...
dah habis TIMES SQURE, SOGO, BB, JALAN TAR kami terjah...
barula T ni sampai....

soalan pertama aku kepadanya...
"apsal kau lambat????"
dia mempertahankan diri...
"ada kuliah petangla..."
ok takper dimaafkan...

kami pun stayla sekejap dekat hotel tempat member sabah ni menginap sebelum meneruskan agenda... semasa T ni sedang menyalin pakaian kat toilet... aku terpandang  sebuah buku yang hampir terkeluar dari handbegnya ... ni mesti masa dia main campak2 jer beg tu atas katil... so aku betulkanla... masukkan semula kedalam beg... sempat juga aku baca tajuk depannya...'buku laporan keluar asrama'... lebih kurang gitula bunyinya... 

dah terlanjur baca....
apa kata aku check... nak juga tahu apa alasan dia datang KL ni...
"ceh!!! balik rumah mak sedara...."
dia ada mak sedara ker kat KL ni???
ahhhhhh!!! pedulikan...
aku membelek helaian sebelumnya pulak...
banyaknya alasan dia 'balik kampung'...
dalam dok belek2 tu aku terbaca salah satu alasan dia yang lain daripada yang lain...
nak tau???????
tengok kat bawah ni....
aku siap bulatkan lagi....








bagi aku pelik juga alasan ni...
tapi tak mustahil kan...
apatah lagi student macam dia dan korg....
apa??? tak jelas?????....
tengok yang kat bawah ni plak....





alasan yang diberikan..... 'keluar bersama MENTOR'......
dalam kepala otak aku, korg nak tau apa???
kawan aku ni PROTEGE sape?????
bila masa dia masuk MENTOR....
MENTOR kat kolej kot....
aku pun tanyala sape menror dia...
HUH!!! kedukut.... tak nak pecah rahsia la tu....
baik aku tya korg je la....

MENTOR dalam sesebuah FAKULTI lazimnya merujuk kepada???????
A) pensyarah
B) senior
C) presiden club
D) kekasih gelap
E) semua jawapan diatas

atau korg ada jawapan yang lain..........?????????

bestnya kalau jadi protege EDRI ABD HALIM...

5 comments:

  1. err...mentor awk tu = kekasih gelap kot, hiks
    ;-D

    ReplyDelete
  2. sian k.darma xpenah ade kad kuar asrama..tula suh dok ctu manja sngt nk dok ketiak mak..huahuahuahua..klo nk tau mentor tu sape kol sy...@gtalk jer

    ReplyDelete
  3. banyak la ko punya.... mentor... macam dia duduk asrama gak...

    ReplyDelete
  4. kak mentor tuh macam senior/guru lah..contohnya..macam kelas tuisyen..cikgu tuh la mentornya...pendek kata ..ibaratkan murid dengan guru

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis