dwatyKNY: ohhh.... endut ku sayang!!!!!

Tuesday, February 22, 2011

ohhh.... endut ku sayang!!!!!

aku ada seekor kucing...
namanya 'endut'....
HAH!!!! gelak la tu!!! 
taula nama kucing aku tak lawo....
tak macam kucing korg...
COMELla... BOBOYla... TIGERla... 
SPONGEBOB pun ada!!!

apa2 pun...
kita bagi kucing kita nama mesti ada sebab kan???...
macam aku juga... nama 'endut' tu aku bagi...
sebabnya masa dia lahir... dia gemuk!!!
tak macam adik beradik dia yang lain...
nak bagi nama gemuk... rasa pelik plak...
nak bagi nama comel....
jiran aku punya kucing pun nama comel....
so aku bagila 'endut' singakatan gendut...
budak ni lagi banyak kucing....
v
v

dulu saya ada banyak kucing ni nma kucing saya
1. pak belang sbb badn belang2
2. comot sbb selalu maen dlm lgkng
3. comel sebb comel sgt
4. hiroshima sbb kurus sgt
5. grey (nakal giler) sbb bdy wrna klabu
6. dodi female, makwe kpd grey hehe
7. e-yau (anak kpd dodi dan grey) sbb dia takleh mengiau ngan betul. so bunyik dia e-yau je 
  
dah lama aku tak jumpa kucing aku ni....
masa aku balik kampung hari tu pun...
dia dah macam tak kenal kat aku!!! huhuhu

so, untuk melepaskan rindu...
aku tatapla gambar2 kucing orang lain...

hah!!!! sebijik macam yang sebelah kiri.... rindunya!!!
dia pun ada kembar gak!!!

endut salalu buat macam ni masa aku tengah makan...
dia tengok jer!!! tp kalau dah terlalu lapar... dia terus naik atas riba...

beginila cara endut tidur.... tak senonoh... 
terlentang!!!! betina pulak tu...

ni rupa kucing pertama yang family aku bela.... kucing siam
yang juga merupakan nenek kepada endut...

OH TIDAK!!!.... aku tak sampai tahap ni lagi nak warnakan bulu endut...

betulkah kalau mandikan kucing... hujan turun????

10 comments:

  1. comelnya kucing2 tu...
    saya takder kucing peliharaan.... tak pandai nak jaga kot! :)

    ReplyDelete
  2. tak paham.. apasal hiroshima.. hahahhaa.. ade kaitan ke hiroshima dengan kekurusan ?

    ReplyDelete
  3. aku ada dua ekor kucing jak dulu...satu nama dia Kitaro...tetinggal di rumah member time mo pindah dr kuala penyu ke sandakan...bulu dia warna putih...satu lagi Kaoru...yang ni bulu dia warna hitam putih bertompok...tapi x pjg hayat dia sbb ada ketumbuhan di alat sulitnya...xdpt diselamatkan...skrg serik mo jaga kucing sbb bz x keja, takut kucing x tejaga n mati...sedih...:(

    ReplyDelete
  4. @ MLD... best ada pet ni... tp menyampah kalau dia membuang merata2...

    @ hazari.. aku pun tak tau apa kaitannya... nak tya dia takde link... hehehe

    ReplyDelete
  5. @ nor ... wah nama jepun tu.... tp betul juga... kita yang bekerja ni takde masa nak jaga... so baik tak yah bela...

    ReplyDelete
  6. kucing comel!! hee.. ade kucing gak.. name pun pelik2.. ade nero sebab kaler oren, polar sebab kaler putih, mochi, michan, mouss n macam2 lagi.. hee

    ReplyDelete
  7. alaaa..nape tak snap aje pci endut yg real..hehehe. zie pencinta nyau taw ^_^ Ngeee...

    ReplyDelete
  8. @ kay_are.... banyaknya kucing???? nama pun pelik2la... hehehe

    @ redloodsnow... dah snap tp gambar tu hilang... simpan kat memory hp... ari tu tukar hp... hp dah takde... gambar endut pun dah takdela... huhuhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis