dwatyKNY: CINTA LUAR BIASA....

Thursday, March 31, 2011

CINTA LUAR BIASA....

"begitu banyak cerita...
ada suka atau duka....
cinta yang ingin ku tulis....
bukanlah cinta biasa"

tapi cinta luar biasa!!!!!!

NOBODYs PERPECT.... yup!!! dalam dunia ni tiada manusia yang benar2 sempurna.... setiap manusia pasti ada kelemahannya... pasti ada cacat celanya... manusia tidak akan dilahirkan lengkap dari semua aspek.... pasti ada aspek lain yang terabai... kalau korg yang pompuan kata korg tak pandai masak... siapa tahu korg akan dapat laki yang pandai masak... begitula sebaliknya... sebab itu la kita hidup ni adalah untuk saling melengkapi... bukan untuk membanggakan diri... kita yang sempurna fizikal ni pun selalu merunggut tak cantik... bagaimana pulak dengan mereka yang dilahirkan kurang sempurna... kadang2 tu aku tengok golonggan OKU (orang kuat usaha) ni lagi kuat semangatnya.... mereka tidak minta dilahirkan begitu tapi siapala kita yang mampu menolak ketentuan yang MAHA ESA... hidup mesti diteruskan dan mereka juga ingin di sayangi...



Azhari dan Aliah, pasangan bahagia OKU 
(kurang upaya mendengar dan bercakap)




Majlis perkahwinan Mohammad dan Habibah juga pasangan OKU




PASANGAN istimewa Nor Bhaizura dan Sharifuzan berkomunikasi menggunakan bahasa isyarat pada majlis persandingan mereka.




KAKI dan TANGAN penyambung kasih pasangan dari iran ini... sekaligus membuktikan bahawa masih ada harapan untuk semua insan. kecatatan bukan penghalang. cinta mereka berbekalkan ketakwaan jasmani dan rohani. sungguh menakjubkan.




Eh??? yang mana satu PENGANTINnya??? alamak silap letak daaaa.... ini bukan CINTA LUAR BIASA.... ini juga bukan CINTA BIASA dimana seorg lelaki mengahwini seorg wanita.... ini CINTA BUKAN SEPERTI BIASA atau nama saintifiknya CINTA SONGSANG (lelaki kawen lelaki)..... ishh.. ishhh... ishhh... punya la ramai wanita cantik2 kat pic ni... dia nak kawen dengan lelaki juga!!!! dunia sudah terbalik da!!!!!


aku juga serba KEKURANGAN tapi aku masih NORMAL(bukan songsang)

18 comments:

  1. kalau dah jodoh tak ke mana...... :)

    ReplyDelete
  2. Best entry nih..Nobody's perfect, soal jodoh semua ditentukan olehNya =)

    ReplyDelete
  3. geli aku yg last pic tu..uwekkk!!

    ReplyDelete
  4. jodoh x mengenal rupa.....semuanya tertakluk pada kuasa cinta...:)

    pict yg last tu....adesss...xbleh blah.....

    ReplyDelete
  5. betul tue.. bila sampai jodoh..kita tak mampu menolaknya.. yg bawah tu mmg boleh tolak,,hahaha

    hottest entry di blog khalis :
    18sx pakaian zaman dulu dulu

    Makna disebalik kata-kata seorang perempuan

    ReplyDelete
  6. @ NISA... yup kuasa cinta...

    @ mekcu N ryna... JODOH,PERTEMUAN ALLAH yang menentukan

    @ WAHIDA n WANIE... tu baru sikit... ada pic yang lagi uweak aku malas nak share... geli!!!

    ReplyDelete
  7. @ syazana... tau tak per...

    @ SB... cinta itu buta... dan kadang2 kita yang dibutakan dengan cinta...

    ReplyDelete
  8. cinta kat mana2 pun ada..
    tapi nak carik cinta sejati tu bukan main susah lagikkk..kan!!

    salam singgah dr mummy weiyda!!
    nice entry!!
    keep it up blogging ya!

    new netry : http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/2011/03/kisah-cinta-sejatii-ko-ada-cinta-sejati.html

    ReplyDelete
  9. Sedar atau tak, cinta bukan milik kita. Ia tetap milik ALLAH. Sebab tu, kekadang kita akan jumpa pasangan yang kelihatan agak kurang cocok, tetapi mereka bahagia. Ini adalah kerana, telah hadir dalam hati mereka rasa cinta yang dianugerahkan ALLAH.

    ReplyDelete
  10. @ weida... setuju sangat.... susah nak carik...

    @ KM... yup teramat setuju... cinta itu milik ALLAH...

    ReplyDelete
  11. org mcm mereka pn boleh berkasih syg tp kdg2 yg sempurna ni...kahwin sekejap je nak berpisah tk tahu apa lg yg di cari...

    ReplyDelete
  12. sweet je pasangan yang OKU tue...
    :)

    ReplyDelete
  13. huuu..tetiba terselit cinta songsang tu ye..hehe..masa 1st time tgk gmbar tu kan..cam pelik jer.. hahaha~

    ReplyDelete
  14. @ mayana.... tau tak per...

    @ fyna n noor.. sweet dan jodoh mereka...

    @ CIK MOON... HAHAHA...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis