dwatyKNY: APA YANG MENARIK MINGGU INI?????

Friday, April 1, 2011

APA YANG MENARIK MINGGU INI?????

Minggu ni, aku rasa semua org akan menempek di depan kaca tv termasukla aku... coz ASTRO akan menyiarkan rancangan  yang menjadi kegilaan ramai... yer ker?? bermula malam ini... rasanya semua dah tahu episod pertama MAHARAJALAWAK akan disiarkan di ASTRO WARNA  pada pukul 10 malam nanti... pesertanya terdiri daripada top 3 finalis raja lawak dari musim pertama hinggala musim ke 5... 


Ramai yang menjangkakan JOZAN gandingan JOHAN dan ZIZAN yang akan Menang!!! tak mustahil!!! tp jangan dilupa NABIL dan SEPAH merupakan saingan yang HEBAT... siapa tahu MAN juara musim ke 5 akan menunjukkan TARINGNYA yang sebenar!!! kita tunggu dan lihat!!! confirm pecah perut usus!!!


..................................................................................................................



ESOK malamnya pulak (sabtu), konsert pertama rancangan realiti TV no1 AKADEMI FANTASIA musim ke 9 juga akan memulakan TIRAINYA..... 12 peserta telah pun diumumkan, begitu juga dengan guru2nya dan salah seorg guru yang dilantik ialah ADLIN AMAN RAMLIE selaku guru seni persembahan.... PENGETUAnya masih lagi menjadi rahsia... dan hanya akan terjawab pada KONSERT TIRAI AF9 malam esok!!! dengar2 ceritanya AMY SEARCH!!!! 


Apa yang menariknya AF9 tahun ini (mungkin yang terakhir)... Penampilan kembali AZNIL HJ. NANAWI sebagai pengacara... di harap PAK NIL dapat mengembalikan zaman kegemilangan AF seperti yang sebelumnya (AF2 dan AF3)...


.................................................................................................................



Buat pertama kalinya.... aku akan menonton TEATER MUZIKAL LAT KAMPUNG BOY pada hujung minggu (Ahad) ini di ISTANA BUDAYA.... jangan jelous!!! hehehe.... masa kecik2 dulu ada jugak baca komik 'budak kampung' karya kartunis terkenal LAT.... harap2 TEATER ni tidak akan mengecewakan!!!


Dengarnya... kalau nak masuk Istana Budaya pakaian kena KASUAL erkkk??? tak boleh pakai JEANS... HUHUHU


...................................................................................................................




MALAM ahad, balik jer dari tengok teater .. of coursela aku akan menconggak kat depan tv lagi... nak pegi GENTING tengok secara LIVE... takde sesiapa nak sponsor aku TIKET FREE...  yelah !!! siapala aku ni !!!! actually, tengok dekat tv lagi best apa!!! boleh baring2 !!! boleh makan2 !!! boleh kutuk2 !!! (saja menyedapkan hati).... oklah!!! mari kita lihat COLAN-COLAN bagi ANUGERAH BINTANG POPULAR 2010....


  • PENYANYI LELAKI POPULAR 
    1.Aizat
    2.Anuar Zain
    3.Black
    4.Faizal Tahir
    5.Shahir

    PENYANYI WANITA POPULAR 
    1.Adira
    2.Ana Raffali
    3.Alyah
    4.Stacy
    5.Yuna

    ARTIS DUO/BERKUMPULAN POPULAR 
    1.Ana Raffali/Sohaimi Mior Hassan/Altimet
    2.Azlan & Typewriter
    3.Bunkface
    4.Meet Uncle Hussain
    5.6ixth Sense

    PENYANYI NASYID POPULAR 
    1.Hijjaz
    2.Inteam
    3.Mirwana
    4.Rabbani
    5.Raihan

    PELAKON TV LELAKI POPULAR 
    1.Aaron Aziz
    2.Ady Putra
    3.Fizz Fairuz
    4.Remy Ishak
    5.Shaheizy Sam

    PELAKON TV WANITA POPULAR 
    1.Fasha Sandha
    2.Lisa Surihani
    3.Noorkhiriah
    4.Scha Alyahya
    5.Tiz Zaqyah

    ARTIS BARU LELAKI POPULAR 
    1.Daus
    2.Maulana
    3.Shahir
    4.Sharnaaz Ahmad
    5.Shahz Jaszle

    ARTIS BARU WANITA POPULAR 
    1.Adira
    2.Ana Raffali
    3.Mizz Nina
    4.Murul Elfira Roy
    5.Nur Syuhaida @ Dottie

    ARTIS KOMEDI LELAKI POPULAR 
    1.Along
    2.Angah
    3.Johan
    4.Nabil
    5.Zizan

    ARTIS KOMEDI PEREMPUAN POPULAR 
    1.Didie Alias
    2.Kenchana Dewi
    3.Noorkhiriah
    4.Raja Azura
    5.Sharifah Shahirah

    PELAKON FILEM LELAKI POPULAR 
    1.Aaron Aziz
    2.Bront Palarae
    3.Remy Ishak
    4.Shaheizy Sam
    5.Syamsul Yusof

    PELAKON FILEM WANITA POPULAR 
    1.Diana Danielle
    2.Lisa Surihani
    3.Liyana Jasmay
    4.Maya Karin
    5.Scha Alyahya

    PENGACARA TV LELAKI POPULAR 
    1.Ally Iskandar
    2.Awal Ashaari
    3.Aznil Nawawi
    4.Jimmy Shanley
    5.Zizan

    PENGACARA TV WANITA POPULAR 
    1.Cheryl Samad
    2.Fara Fauzana
    3.Nurul Syuhada
    4.Raja Azura
    5.Sharifah Shahirah

    PENYAMPAI RADIO LELAKI POPULAR 
    1.Aznil Nawawi
    2.Faizal Ismail
    3.Halim Othman
    4.Kieran
    5.Salih Yaakob

    PENYAMPAI RADIO WANITA POPULAR 
    1.Abby Fana
    2.Fara Fauzana
    3.Linda Onn
    4.Raja Azura
    5.Sharifah Aleya


aku harap yang akan menang ialah... AIZAT, STACY, ANA RAFFALI/SOHAIMI MIOR HASSAN/ALTIMET, HIJJAZ, AARON AZIZ, TIZ ZAQYA , SHAHZ JASLE, ADIRA, ZIZAN, NOORKHIRIAH, SHAHEIZY SAM, LISA SURIHANI, AZNIL NAWAWI, SHARIFAH SHAHIRAH, FAIZAL ISMAIL dan FARA FAUZANA.... (aku tak undi pun) KORG???

aku takde ASTRO... so, terpaksala aku menebalkan muka ketuk umah member...

11 comments:

  1. huuu...xdpt nak tgk maharaja lawak...

    ReplyDelete
  2. waa.. lengkap aktiviti hiburan hujung minggu... hehehe... i like!

    (tak berapa nak suka raja lawak.. AF9 ok.. istana budaya, superb!, ABP pun gempak juga...)

    ReplyDelete
  3. gandingan johan ngan zizan tu mmg best..saingan sengit ni..

    nanti pas tgk teater LAT tu, jgn pula citer ye..tak berkesempatan nak pergi la..huhu

    ReplyDelete
  4. I jeles oke sbb x dpt g istana budaya!!!waaaa...
    cik tot la ni!salah bg date!

    ReplyDelete
  5. ermm...sangat menarik kan...pasti untung astro... :)

    ReplyDelete
  6. @ cik moon... TAKDE ASTRO KER TAK LANGGAN ASTRO WARNA???

    @ SB...i like to... tp apsal tak suka raja lawak... ok apa... bagi awet muda...

    @ nurkass... insyaallah nanti saya cite kisah c LAT...


    @ dyana.. tu ar dah ckp... check tarikh... kan dah rugi...hehehehe

    @ puteraduyung... ERMMM ASTRO tu dapat untung banyak... gov tax punyala tinggi dorg charge!!!

    ReplyDelete
  7. bizi kan mnggu ni... seronok seronok..

    ReplyDelete
  8. suka tgk lawak Nabil mlm td...aku gelak guling2 beb..

    tak sabar tunggu ABPBH mlm sok...

    ReplyDelete
  9. dapat tengok maharaja lawak pun dah cukup puas ati kot.. huu.. yang lain x minat sangat

    ReplyDelete
  10. semua yg tersenarai kat ats tu xdapat tgk...xda tv &duk kat melaka skang

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis