dwatyKNY: BLOGGER BARU : toturial hilangkan WORD VERIFICATION dan POP-UP kan comment

Tuesday, April 19, 2011

BLOGGER BARU : toturial hilangkan WORD VERIFICATION dan POP-UP kan comment

Beberapa minggu yang lalu... aku ada join satu segmen yang diberi nama DECO DECO BANG BANG BOONG... pastu ada la sorg budak ni bagi komen... budak ker??? budak la kot, coz profile dia student... nama budak ni VIOLET BLUE.... jom baca apa yang dia komen....




Tau tak kenapa dia bagi komen macam ni... coz, masa dia komen kat entri aku tu dia kena lalui beberapa HALANGAN sebelum komen berjaya di post... apakah halangan itu??? dia kena isi tempat kosong dengan AYAT-AYAT CINTA... hehehe... macam kat bawah ni....




SO, entri kali ni... aku nak buat toturial macamana nak hilangkan WORD VERIFICATION dan POP-UP kan comment... khusus buat BLOGGER BARU.... BLOGGER LAMA, rata2 semua dah pun melaksanakannya....


CARAnya senang jer.... klik SETTINGS pastu klik COMMENTS


nanti akan keluarla banyak2 settings... yang lain biarkan... 
korg ubah yang DUA ni jer.... 

kalau sebelum ni FULL PAGE... tukarkan ke POP-UP WINDOWS


kalau sebelum ni YES... tukarkan ke NO... 
last sekali SAVE SETTINGS.... DONE!!! 


Lepas ni senangla aku nak tinggalkan komen dekat entri korg!!! sama seperti korg akan LEBIH MUDAH tuk tinggalkan komen kat blog aku ni... bak kata NZA...



selamat menCUBA dan teruskan berBLOGGING..

22 comments:

  1. mmg skrg tramat senang dik....dh xpyh tunggu lelama....umuah!!!!

    ReplyDelete
  2. benda ni sepatutnya semua blogger pergi periksa..kadang2 tak perasan..betul tak?

    ReplyDelete
  3. betol. tak suka ada word bagai nih. hihi

    ReplyDelete
  4. betul tu mykhalis... kekadang bloger tu sendiri tak perasan...

    dah masuk blog hayatunfadzila tadi... dah takde AYAT2 CINTA... hehehehe

    tau takpe Fyqa... tu yang kadang2 malas nak komen coz ada gangguan...

    ReplyDelete
  5. terima kaseh ajar abg...done !

    ReplyDelete
  6. betul3..bnda tu cuma menyusahkan blogger je nak masuk...thnk sharing

    ReplyDelete
  7. Terpulang juga pada kehendak diri masing-masing punya sebab kot....

    ReplyDelete
  8. abang khairul dah buat??? senang sikit blogger lain nak komen...

    sama2 zakura...

    yang ni takde paksaan Kakzakie... kalau tak buat pun dan org suka blog tu... dia still akan komen... yang ni cuba nak menyenangkan para pengomen...

    ReplyDelete
  9. dah wat dah!!!hehehehe!!!!!maceh ajrkan kt sy..hehehehe!!

    ReplyDelete
  10. btol2...sgt xsuka klo ade huruf verifictn nei

    ReplyDelete
  11. heheh... dah buat.. TQ.. oh ye pasal blog akan delete sbb guna yahoo email tuh dwaty buat mcm mana yerk.. sbb bila nak ubah kat my account tuh x lepas lah.. dwaty buat step mcm mana? ikut cara penulis senja buat ke?

    ReplyDelete
  12. ok.. done ikut nasihat kamu.. tengkiu.. :))

    ReplyDelete
  13. hurm akak pun da buat..memang susah klu ade ayat2 cinta ni..lebih susah klu kena pergi page lain untuk komen..(^_^)

    ReplyDelete
  14. I LOIKEEE.SENANG SIKIT NAK KOMEN MACAM NI XD

    ReplyDelete
  15. bagus bila x wat ayat2 cinta ni..cam kena jawab soklan plak kan..cam simple and ekspres terus..

    Ilusikan matamu
    Produk terbaik dari microsoft
    Binatang peliharaan yang unik

    ReplyDelete
  16. nampak gayanya semua dah keluarkan ayat2 cinta dari komen ... bagus2...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis