dwatyKNY: menjadila AWIE bawa watak LAT !!!!

Monday, April 4, 2011

menjadila AWIE bawa watak LAT !!!!

Assalamualaikum w.b.t....

LEMBAB giler internet hari ni..... 
loading jer pun dah ambil masa sejam.... 
macammanala aku nak baca entri korg sume????
bila aku klik jer ERROR !!! belum klik pun dah ERROR!!!

mesti dah banyak cite menarik yang korg dah share...
ker semua masih cite tentang kehangatan ABP semalam???
cite si usop dengan wil chanya.... HAHAHAHAHA...

hari ni aku tak nak cite pasal ABP...
coz, aku tahu... korg sume dah tahu siapakah dia artis PALING POPULAR 2010...
aku juga tak nak cite pasal si usop yang membuatkan aku terguling2 semalam....
tapi aku nak cite pasal kawan si usop.... 
si HUSIN yang telah bertukar menjadi LAT budak KAMPUNG BOY....

semalam merupakan hari terakhir tayangan TEATER MUZIKAL LAT KAMPUNG BOY..
tp atas permintaan ramai yang masih belum menyaksikan teater tersebut....
coz, tiket semua SOLD-OUT...
tarikhnya telah pun dipanjangkan hingga 5 APRIL (esok)

JOM layan lukisan kartun 'The kampung boy' yang di pamerkan di ISTANA BUDAYA
ini la dia APAK si LAT...
yang bekemban ni pulak MAK si LAT
cikgu bahasa English LAT...Mrs. Hiew

best sangat ker TEATER ni???
SUPERB.... tersangat BEST... tak rugi pegi tengok dan tidak mengecewakan!!!!
kami hampir tak boleh masuk dewan sebenarnya....
kerana memakai pakaian yang tidak dibenarkan iaitu tshirt dan jeans....
tp atas budi bicara... dan alasan first time datang... 
melangkah juga akhirnya kami ke Hall yang agak besar tu....
kami duduk di barisan kedua dari belakang....
yelah... tiket murah... mestila lagi jauh dan lagi tinggi....
sepatutnya kami berenam...tapi 2 org terpaksa cancel nak balik kampung...
so, 2 tiket tu burn macam tu jerla.... huhuhuhu


Ceritanya bermula dari zaman kecil LAT yang minat melukis hinggala dia membesar menjadi seorang pelukis terkenal..... memang KELAKAR dan menghiburkan... di tambah lagi dengan gandingan pelakon yang mantop.. 

antara babak yang dilakonkan

Aku masih ingat lagi salah satu dialog... antara  PAK SAMAD (bos LAT) dan salah seorang pekerjanya KUDIN....

PAK SAMAD : Kudin!!!! oh Kudin!!! mana Artikel yang aku suruh kau siapkan tu??? dah siap belum???
KUDIN : sikit lagi Pak Samad (terketar2)
PAK SAMAD : tak siap lagi la ni???
KUDIN: dah siap!!! tinggal nak cantikkan bahasanya jer...
PAK SAMAD : berapa lama kau nak cantikkan bahasanya tu???
KUDIN : dalam setengah jam Pak Samad!!!
PAK SAMAD: setengha jam??? kau mari sini!!! kau tengok tak gadis berbaju kuning tu??? (sambil menuding jari)
KUDIN : tengok pak samad!!!
PAK SAMAD: kau tau tak siapa dia???
KUDIN: tahu, pak samad!!!
PAK SAMAD: siapa dia???
KUDIN: anak pak samad la!!!
PAK SAMAD: cantik tak dia???
KUDIN: cantik pak samad!!!
PAK SAMAD: kau tau tak!!! nak buat dia cantik macam tu... aku ambil masa 5 minit jer!!!
KUDIN: gulpppp???.... (garu kepala)



membarisakan pelakon 1MALAYSIA antaranya ialah... AWIE sbg LAT... ATILIA sbg isteri Lat iaitu Faeza...JALIL HAMID sbg ayah LAT... DOUGLAS LIM sbg FRANKIE dan ramai lagi...


TEATER pada hari tu juga disaksikan sendiri oleh KARTUNIS LAT @ DATO MOHD NOR KHALID... HANS ISAAC dan HARITH ISKANDAR ....selaku PENGARAH bersama..

kesimpulannya... TEATER MUZIKAL LAT KAMPUNG BOY... 
BEST!!!!

tunggu org sponsor konsert wings opera hidup plak...

15 comments:

  1. taktau plak aku tgk teater takleh pakai jeans n t shirt.. hahaha

    ReplyDelete
  2. haha .awie sebijik cam lat .

    ReplyDelete
  3. huhu, tak pernah tengok teater, wayang pun jarang..T_T

    ReplyDelete
  4. jeans xper.. jgn tshirt n selipar.. :P

    lawak cantik dlm 5 minit tuh hampeh betol.. pecah perot dok gelak! ahhahahah..

    ReplyDelete
  5. nampak memang best ..kalau ada peluang sure akak nak gi tgk :))

    ReplyDelete
  6. member pun citer g tgk lat kg boy ni besttt....
    huhu...teater xpernah tgk....
    tiket die pun blh tahan kan herge...;p

    ReplyDelete
  7. @ QAMARUL... jeans ok janji 1 color, tp tshirt n selipar tak boleh.

    @ xazryx... lakonan dia pun ok gak...

    @ ARPIIZ... sekali sekala...

    ReplyDelete
  8. @ BAMBANG... tu ar gelak sakan kamimasa tu..

    @ ieda... pegi... bukan selalu pun...

    @ mungelily... tiket paling murah 43.. tu paling belakangla...hehehe

    ReplyDelete
  9. Assalammualaikum dwaty..
    Akak pun teringin gak nak pi tgk LTM tp x sempat...uhuhuhu jeles tgk awak dpt pi...

    ReplyDelete
  10. huhu..
    jeles..jeles..
    suka sgt citer kg boy ni..
    isk..isk..bestnyer..
    thanks for sharing dik..!

    ReplyDelete
  11. @ cik sue... hari ni last dorg perform.... huhuhu

    @ nurkass.. jgn jeles... hehehehe

    ReplyDelete
  12. tak pernah tgk teater...huhuhu...

    ReplyDelete
  13. dah lama tak p istana budaya.. last time p masa konsert 1 dato' siti..

    ReplyDelete
  14. peberet cter ank akk....acha...kampung boy!

    ReplyDelete
  15. @ wahida... i pun baru first time tau!!

    @ SB... sekurang2nya pernah lajuga pegi...

    @ oshin... YE KER?? cite tu kan dah lama... zaman kita kecik2 lagi...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis