dwatyKNY: "CINTA MELODI dah habis belom???" tanya NORA ELENA...

Tuesday, May 31, 2011

"CINTA MELODI dah habis belom???" tanya NORA ELENA...

AISHITERU by ZIVILLA BAND

Dah lama juga aku tak cite pasal ARTIS dan HIBURAN SENSASI MASA KINI dengan ualls semua uuuuuu.... hari ni aku nak citela sebagai penutup bulan Mei... tapi sebelum kita gosip2 aku nak tanya dulu...  sapa di luar sana yang minat gila giller dengan sinetron CINTA MELODY??? tak perlula  angkat tangan... ada aku kesah korg minat... by the way... bukan korg jer... tengah bulan lalu kan aku balik kampung... dipendekkan cerita, hari isnin kul 6.25 petang... aku dah standby duduk depan tv nak layan NORA ELENA... tiba2 dari arah dapur kakak ipar aku terpekik terlolong "cinta melody... mak!!!... cinta melody dah main" sambil berlari ke ruang tamu, ambik remote tukar channel... mak aku yang dari arah belakang sekejap jer dah ada kat sebelah aku... adik dan abang2 aku yang baru balik dari kerja, masuk rumah jer terus ambik port masing2... siap aku kena halau tu... "tepi sikit!!!"... anak jiran sebelah pun tak mahu ketinggalan join sekaki... 'aik dorg kan ada tv masing2, yang datang menyebok sekali apsal???'.. tak sampai 10 minit rumah aku dah sesak... aku perhatikan raut wajah dorg semua... mata tak lepas pandang tv... concentrate... pastu tetiba dorg gelak... yang tak tahan tu... nun dekat sudut tepi belakang... BAPA aku dok tersengih2... BIAR BETIK Beliau aku layan drama ni.... best sangat ker drama ni??? tak kira la BEST @ TAK... yang penting lagu soundtrack drama ni AISHITERU... memang best!!! 


Disebabkan drama CINTA MELODI, 2 hari aku tak dapat layan NORA ELENA... coz, masa tayangannya bertindih... episod yang aku tunggu2 pulak tu... terpaksala aku guna khidmat you tube...

Rasanya semua dah maklum kan... NORA ELENA adalah adaptasi dari novel KASIH YANG SUCI... balik kampung hari tu... aku cari balik novel ni... nasib baik masih ada... aku pun bawala balik datang sini... member rumah yang tahu aku ada novel ni berebut nak pinjam... yang tak bape minat novel pun tetiba nak baca... dorg bawa pegi office, member office plak merayu nak pinjam coz dia dah cari dekat MPH takde lagi cetakan baru... kiranya buku aku ni terhangat dipasaranla... nyesal pulak aku tak charge... hehehe... sekarang ni buku aku tu tak tahu di tangan sape... harap2 akan kempali semula ke pangkuanku...


EH??? bukan tadi aku nak gosip-gosip pasal artis ker??? banyak tul TERSASULNYA... actually takde apa2 pun nak digosipkan... just nak wish tahniah buat...



SALLEH YAAKUB 
- yang telah selamat bernikah  dengan isteri ke-4 nya semalam sekaligus melengkapkan kuatonya ... OH BULAN


AHMAD FEDTRI YAHYA 
juga selamat bernikah pada 28 mei lalu dengan seorang GURU FIZIK... BUDDIEY


ELLY MAZLEIN 
- yang telah selamat bertunang dengan seorang DUDA anak 2... pegang tangan tuuu, I tell uuuuuu...  beautifulnara 




tahniah diucapkan kpd SALMA juara MENTOR 5...

22 comments:

  1. Pinjamkan buku pun dapat pahala tau. Lagi ramai yg pinjam lagilah banyak sahamnya dwaty.

    Kakak suka fedtri yahya bila bermadah. Nama isterinya kelihatan macam org seberang.... Tahniah utk mereka semua.

    ReplyDelete
  2. betol betol betol... ken sungguh entry kamu.. hari2pun gadoh dengan mama abah sebab cinta melody.. tgk nora elena dekat tonton jelaa pun.. sebab cuma dpt tgk setengah jam terakhir je hihi

    ReplyDelete
  3. kakD pun dah TERbeli Novel KASIH YANG SUCI*TERbeli ke?*sebenarnya memang nak baca pun...nk baca on9 ni malas ja..kalau beli novel boleh baca sambil guling2 atas katil kan...tak dak sapa nk marah..AnAk?laki ja hohohoho...

    ReplyDelete
  4. teringin jgk nk tgk drama tu huhu, oo baru tahu dr novel tu, nanti nk cr la...

    salam kenal...

    ReplyDelete
  5. tak pernah tgk cinta melodi.. :)

    salleh yaakub dah selamat kawen.. semoga dia bahagia..

    ReplyDelete
  6. suka tgk nora elena.. best .. kelaka pn ada.. hehee.. ~ oo di adaptasi dr novel rupa nya.. al kisah..

    salleh yaakob.. terbaik kot.. yg ke 4 tu... :)

    ReplyDelete
  7. nora elena memang bess kan walaupun siti saliha tu macam kekok sikit tapi biasalah baru2 lagi...hehe..berebut la remote..ekekeke

    ReplyDelete
  8. tak pernah dgr plak pasal cinta melodi tu..channel berapa dik..

    ooo..adaptasi dari novel rupanya..apalah endingnye..hehe..mmg tgu cerita tu..

    ReplyDelete
  9. hahaha....setuju ngan kak zakie.. dapat pahala banyak kalau bagi orang pinjam.. lagi banyak pahala bagi kat saya as hadiah.. hihi...

    serius entri ni banyak cerita.. selamat kenalan dear..=)

    ReplyDelete
  10. tak tengok citer tu..tak sempat pun..
    nnt kalau dah start tengok melekat la pulak kat depan tv tu...

    ReplyDelete
  11. tak dapat nak tengok citer nora elena sejak kebelakangan ini..ape-ape pun citer nora elena memang best.

    ReplyDelete
  12. Banyak betol gusip.. Herherhe.. Eh saleh yakob tu tidak ensem dan gatal.. Tak ske!

    ReplyDelete
  13. best la layan nora elena, terasa perasaan dibuai2..he3

    ReplyDelete
  14. cinta melody tue pon entah bile habisnye.. yang best kat cite tue lagu dy dan pelakon heroin dy.. cantik!

    ReplyDelete
  15. tak pernah tengok dua2 drama pn..mana lg best eh? huhu

    ReplyDelete
  16. nora elena best.. sebab dah pernah baca novel dia.hehe

    ReplyDelete
  17. Aku kagum dengan Abg Salleh kita... u my idols... ha ha ha

    ReplyDelete
  18. tak pernah tgk pun cinta melody ni...layan nora elena jer...best!!

    ReplyDelete
  19. sy pon tengok citer nora elena..hahaha

    ni mmg betol2 laman hiburan ni..semua citer hot masuk dlm satu entry...haha

    ReplyDelete
  20. akak ni dasyat le... cite artis kawen je~ hahahaa

    ReplyDelete
  21. Kakzakie... saya main2 jela... saya bagi pinjam ikhlas dari hati... hehehe

    kak nurkass... cinta melodi dekat ASTRO PRIMA ke ASTRO RIA??? hehehe pukul 6.30 ptg

    Amni nak pinjam juga rupanya... hehehe

    Liyana Zahim... SY gatal??? ermmm NO KOMEN... hehehe

    アヌム ちゃん... susah nak ckp mana best... coz, saya tengok NORA ELENA jer... CINTA MELODI tak..

    shahjiehan... dari akan aibkan artis.. baik akk war2kan benda baik yang dorg buat kan???

    kpd yang lain... thanx 4 ur komen... I LIKE... MUAHHHHHH!!!

    ReplyDelete
  22. opah suke tu tengok nora elena :)
    i like :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis