dwatyKNY: aku menang tempat ke-2 bernilai RM5000

Thursday, June 9, 2011

aku menang tempat ke-2 bernilai RM5000

Setelah 4 malam aku memaksa diri, memerah otak, menatap buku sebagai persediaan dalam menghadapi peperiksaaan, akhirnya kini aku mampu menarik nafas lega kerana  semuanya telah pun berakhir... exam dah pun selesai semalam... 4 malam aku bertungkus lumus semata2 nak menjawab 40 soalan dalam masa 1 1/2 jam... mungkin bagi sesetengah org, 1 1/2jam itu tidak mencukupi... tapi bagi aku ianya lebih dari cukup... coz aku selesai menjawab kesemua soalan dalam masa sejam jer pon.... bukan sebab soalannya senang sangat... tapi sebab banyak yang aku baca tak kuar... dan banyak soalan yang kuar aku tak baca.... tekde pilihan, TEMBAK je ler... hehehe... 4 malam tu rasanya buku lagi banyak tengok aku dari aku yang tengok buku kot dan yang pasti akan berakhir dimana aku dan buku akhirnya sama2 terlelap... hehehe... aku dah buat yang terbaek.... kalau LULUS... Alhamdulillah adala HABUANNYA... kalau KANDAS... macam tak biasa, cuba lagi tahun DEPAN...

Dijadikan cerita... selepas exam... aku menerima 2 panggilan telephone...


PANGGILAN PERTAMA (PRIVATE NOMBOR)


"hello, selamat petang"
"ye.. selamat petang" (sape plak yang nak berkenalan ni??)
"saya dari CELCOM..."
"ok..." (nak tagih hutang ker??? aku guna prepaid la... bukan postpaid... takkan nak warning coz aku jarang topup!!!kantoi!!)
"sebelum tu saya perkenalkan diri dulu, saya 'entah aku lupala nama dia'.."
"ya encik.. ada apa???" (aku jawab acuh tak acuh)
"saya bercakap dengan pemilik NO 0148++++++ ???"
"ye saya" (lagi mau tanya)
"kami dari pihak CELCOM ingin khabarkan berita gembira buat cik..."
"ok" (lain macam jer bunyinya)
"NO tel cik telah terpilih sebagai salah satu pemenang antara 5 hadiah yang ditawarkan.. dan cik mendapat tempat ke2..."
"ermmm" (aku dah agak dah, sebelum ni pun aku dah banyak kali jadi pemenang, tempat pertama lagi!!)
"hadiah berupa wang tunai 5000 akan kami masukkan ke akaun cik"
"ermmm" (yolah tu!!! kan best kalau aku betul2 menang 5000 tu)
"cik jgn takut, kami takkan minta no akaun cik" (kau minta pun aku tak bagi!) 
"habis tu??" (aku dah tahu dah apa yang dia ni nak sebenarnya)
"sebelum tu saya nak tanya... cik ada menggunakan kad ATM??"
"ada" (saje aku bagi dia harapan palsu)
"boleh saya tahu cik guna bank apa??"
"ermmm... BANK RAKYAT" (tapi sebenarnya aku guna MAYBANK)
"SO, cik ada kad ATM BANK RAKYAT???"
"ada tapi...." (bagi dia suspen sikit) "dah hilangla" (hikhikhik)... 
"oh ye ker???" (dengar suara pun aku dah tahu dia dah mula BLUR)
"sekarang ni saya keluar masuk duit secara manual jer... so, kena pegi bankla!!!" (ambik ko tipu sunat)
tut tut tut tut...
"aik??? dia dah matikan..." (baru jer aku nak kenakan dia)... 


Nak TRANSFER duit konon... kalau betulla aku menang, apsal kau tak buat cek@bank draft?? kenapa mesti nak tahu aku guna ATM ker tak??? "nampak sangat nipunyerr.."  KORG2 semua... aku nak INGATkan... sekarang ni PENIPU dah tak guna SMS... dorg main call jer terus... aku dah 3 kali kena... nasib baikla aku ni tak bodoh sangat pegi bagi details KAD ATM aku... TAU TAK APA YANG DORG NAK DARI KAD ATM KITA??? 16 angka dan expired date yang tertera pada kad ATM  tu... korg jangan sesekali mudah terpedaya... kalau korg bagitau details KAD ATM korg... JANGAN MENYESAL KALAU DUIT KORG LESAP... 


PANGGILAN KEDUA (OFFICE)

Aku diminta menggantikan seorg akak yang tak dapat menghadiri kursus bermula esok hingga ahad ini... baru jer plan nak tengok AF AKHIR LIVE sabtu ni di Presint 3... tapi banding dengan AF.... kursus ni lagi best kot coz dibuat di UTARA... tempat yang aku teringin nak pegi... layan AF bukan dapat apa2... tambah2 lagi dari konsert pertama hingga konsert minggu lalu... bukannya aku tengok pun... hehehe... so.... dwaty 

WELCOME TO LANGKAWI....

22 comments:

  1. hahahaha... mcm kenal jak ayt2 tu bha.. smlm kan?

    ReplyDelete
  2. waaa...
    g langkawi...
    bes2...
    =D

    ReplyDelete
  3. adeh . nampok beno nipunyeee . huhuu .. dulu2 sms .. sekarang dah makin berani ? pergh .. lapor je kak number dia tuuu ..

    Bila Azan Berkumandang - AWAS!

    ReplyDelete
  4. oh kak , header akak dah siap . nt akak check inbox fb k ..

    ReplyDelete
  5. mcm2 hal cara nk menipukan......ttp yg kesiannya si'celcom' tu trsilap pilih org la...he...

    ReplyDelete
  6. uissssshhh sampai macam tu sekali sekrang ni trend dieorang menipu, alahai dik nasib baikla ko share dik. Kalau tak sumpah akak tak tau.

    Memang sekrang ni macam2 tau care dieorang2 nih nak senang care menipu.

    kene sentiase hati2 kan hai la.

    ReplyDelete
  7. Dwaty..
    Sekarang ni banyak sangatkan orang penipu...sampai kita jadi fobia...nak percaya kat sapa?...nasiblah waty cerdik..kawan akak pernah kena..dah sampai bank dah pun...dia minta nombor kad...akak larang tapi kawan akak bagi jugak..konon2 nak dapat RM15 ribu..last2 kena tipu..nasib duit tak ada dalam bank...

    ReplyDelete
  8. ohh skunk ni camni cara dorang nak menipu..kena berhati-hati ni..ohh beznya pergi langkawi..(:

    ReplyDelete
  9. aha..
    akak pun dpt panggilan dr celcom gak last week..menang 30ribu lagi tu..hampehhhh..taktik menipu jela tu..

    owh..gi langkawi ko dik..jeles..jeles..

    ReplyDelete
  10. Suka kakak. Baru padan muka dia konon nak kelentong org tak tahu siapa dia nak kelentong ye. Hehehe...

    Selamat berkursus tau bukan makan angin....

    ReplyDelete
  11. haha..aku pon penah menang hadiah RM100 ribu..tapi 1 sen pon aku x dpt..

    hampeh tul..cam panggilan hangit la plak..haha

    ReplyDelete
  12. kalau dapat panggilan camtuh lagi..

    maki2 je..hhehe..x pun..saikokan dia sampai dia nanges heheh

    ReplyDelete
  13. ape yang dorang leh dapat dari 16 num ngan expired date tu? tak dapat lak nak link.. blur..

    waahh.. g langkawi?? best2.. ^__^

    ReplyDelete
  14. hahaha..sape lah yg na bg duit gitu..buta buta..banyak lak toh..org yg na nipu toh pon bengong..ngeee

    ReplyDelete
  15. oo..skg dah tipon terus ye..eemm..tu la keja lepa...tu dah abis tak dak keja la tu...keja nipu org...jahat sungguh la lepa ni no...

    wah2 nak itut p langkawi jg...nak itut jg...tak bg pun nak itut jg...

    ReplyDelete
  16. ahhaha padan muke budak tu kan dik .. kalau akak , akak nak nasihat kan lagi mereka2 nie muhahahahha

    ReplyDelete
  17. naseb bek kamu da penah ada pengalaman cam gini..jadi len kali x tertipu la...

    syok p langkawi...huhu

    ReplyDelete
  18. yakah dorg tipu cm gtuh.. ish2.. bahaya2.. thanks cik dwaty for dis knowledge.. ^_^

    ReplyDelete
  19. haha..kan da nampak benar nak menipu..haha

    ReplyDelete
  20. same la..kite pun pernah kena. org indon. ape la... ~

    ReplyDelete
  21. bahaya la panggilan no 1 tuu..xpenah lagi jadi cm2

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis