dwatyKNY: PANJANG UMUR...... MURAH REZEKI........ aku nak datang lagi !!!!

Friday, June 17, 2011

PANJANG UMUR...... MURAH REZEKI........ aku nak datang lagi !!!!

Last week aku telah ditugaskan untuk berkursus... ye ker ditugaskan??? actually aku telah diarah untuk mengantikan seorang akk yang tak dapat pergi berkursus... hah!!! baru betul ayat tu... mula2 tu menang tak nak pergi... tapi bila dengar kursus dibuat di LANGKAWI... TERIMA KASIH banyak2 la ye akk coz tak jadi pergi... hehehe...


first time ke LANGKAWI menang teruja... seawal pagi jumaat kami bertolak dari office ke KUALA PERLIS... mengambil masa 9 jam... agak lama tapi bagi aku takde masalah coz masa kat SABAH pun dah biasa jalan jauh, siap berliku2 lagi... biasala pedalaman... Menariknya sepanjang perjalanan ke KP kami dihidangkan dengan pemandangan yang cukup cantik... SAWAH PADI...


kami tiba di KUALA PERLIS pada pukul 5 petang... sementara menunggu feri yang bakal dinaiki, aku heret member aku jenjalan dan pekena TEH AIS... marvelous!!!...  sedap giller TEH AIS kat sini... dorg guna TEH apa erk???


tepat pukul 6... feri yang dinanti pun tiba... dah lama bebenor aku tak naik feri... last aku naik beberapa tahun lalu dari KK ke LABUAN, iaitu sepupu si LANGKAWI... maybe coz dah terlalu lama tak naik penganggkutan atas air... So aku mengalami pening2 lalat... masa nak naik tu... aku tengok feri steady jer tak gerak walaupun atas air... tapi bila aku tengok jambatan... eh?? apsal plak jambatan yang diperbuat daripada simen tu yang gerak ... SAH aku MABUK LAUT!!! selama sejam berada dalam feri aku tido dengan harapan mabuk aku akan hilang... 


sesampai di destinasi impian LANGKAWI.... eh silap... destinasi kursus... hari dah semakin gelap.... kami menaiki bas ke Hotel SEAVIEW... check in pastu rehat, tido dan esoknya kursus pun bermula... aku takkan cite apa2 yang berkenaan kursus coz aku tahu korg mana kesah semua tu kan???... apa yang aku nak cite ialah KEJAKUNAN aku datang LANGKAWI... kami diberi masa 3 jam oleh pihak urusetia untuk melakukan aktiviti bebas pada sebelah petang dan kami gunakannya untuk berSHOPPING... bukan senang nak datang tempat yang BEBAS CUKAI macam ni... so, kenala manfaatkan!!


pic atas adalah antara kedai2 yang kami lawati, cuci mata dan dalam banyak2 kedai tu duit kami banyak dilaburkan di HAJI ISMAIL GROUP... beratus juga duit aku terbang dan ia termasukla duit member aku yang minta kirim beli coklatla, gamatla, tshirtla, rokok pun ada... nak 2 pulak tu... tapi aku beli 1 jer... 1 tu pun aku dah rasa bersalah nak beli tau!!! 


niat hati jika berkesempatan nak ke DATARAN LANG sambil melawat disekitarnya... tapi masa tak mengizinkan... kami ada agenda lain yang perlu diutamakan iaitu kursus... nasib baikla aku ditempatkan di bilik hotel yang paling atas iaitu tingkat 9... dapatla juga aku tengok HELANG tu dari jauh... tak le kempunan sangat...


pic atas ialah pemandangan yang aku dapat lihat dari bilik hotel... LANGKAWI memang cantik... kalau ikut peta... LANGKAWI mempunyai tempat2 menarik yang lagi banyak jika dibandingkan dengan sepupunya si LABUAN... tu yang aku excited nak pegi... tapi, aku kena terima yang kedatangan aku ke LANGKAWI bukan atas dasar percutian tapi atas urusan kerja... so, aku kenala bersyukur sekurang2nya dapat juga aku pijak tanah LANGKAWI dan tengok HELANG dari jauh... 


masa untuk balik.... datang bawa 1 beg... sekali balik dah jadi 3 beg... giller sakan shoppingnya... bebas cukaila katakan!!!... disebabkan tak dapat jalan2 di sekitar LANGKAWI, insyaallah, PANJANG UMUR, MURAH REZEKI..... AKU NAK DATANG LAGI!!! tak puas la wei!!!!

16 comments:

  1. bestnyer jalan2 kat langkawi.. xde ole2 utk zana ke? hihihi

    ReplyDelete
  2. Serampang dua mata. Kursus sikit shopping yg lebih!! Kakak pasti mesti beg beranak-bercucu bila balik.

    Banyak beli coklat? Murah kan di sana.

    ReplyDelete
  3. langkawi memang best
    shopping lagi best..hehee

    ReplyDelete
  4. aDieyZa... kebnyakan yang dibeli semua kiriman hehehehe

    Kakzakie... murah la juga kak.. tapi saya tak bape suka coklat..

    My Little Diary... tu yang p lagi... tak puas jalan n tak puas shopping...

    ReplyDelete
  5. bestnye!!!sronok tgk pic dwaty..heheh!!!oshin x pnh lg smpai langkawi..hmmm..sdey :(

    ReplyDelete
  6. Saalam Dwaty..
    Waty, nanti kalau datang lagi....boleh singgah rumah akak...kat SP ye..he..he..
    Memang seronok shopping ni...akak kalau pegi tu, memang sah2 beg bertambah...ha..ha..

    ReplyDelete
  7. amboiiiii..
    berjimba sakan yek...
    makanan ok tak..tak snap ke..hehe..

    ReplyDelete
  8. Senangnya dapat jalan-jalan sambil pergi belanja.

    Sukses selalu
    Salam
    Ejawantah's Blog

    ReplyDelete
  9. langkawi mmg bet...paling best shopping coklat kat ismail grup tu...aku habis lebih 600 kat situ jer...hehe..

    ko tau tak, aku ingat aku ngan hubby je rasa teh ais Langkawi sedap, rupanya ko pun sama, teh ais dorang mmg sedap, sbb tu sepanjang kami berada kat Langkawi, kami asyik order teh ais jer...pas tu hubby aku gi tanya kat org kedai, akak pakai teh jenama apa ek? dorang ckp teh 888...terus laki aku gi carik ko teh tu, beli sekilo bawak balik KL...teh tu mmg sedap!!

    ReplyDelete
  10. teh situ spesel import dari zimbabwe. ha3

    g kursus mmg sronok laa.
    sbb leh wat hal sendiri.
    makan pun free. tidor hotel.
    mlm merayap2. ha3

    ReplyDelete
  11. bestnya pergi langkawi.
    tapi fiq tak pernah pergi lagi kat langkawi..):

    ReplyDelete
  12. urm...bes2.... kalo nek bot kecik pastu round2 kt tasik paya bunting...sonok2...dapat tengok burung helang bertebangan....

    ReplyDelete
  13. ada peluang sampai la lagi tu..dlu pegi langkawi pun rsa tak puas gak..huhu

    ReplyDelete
  14. senangnya ya bisa jalan-jalan

    ReplyDelete
  15. memang tak pelik kalau orang pergi bawak 1 beg dan balik jadi 3 beg.. yang datang 1 bus balik jadi 2 bus pun ada.hahah...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis