dwatyKNY: EKSIDEN LAGI...........

Thursday, October 20, 2011

EKSIDEN LAGI...........

sape eksiden??? 
dimana??? 
bila??? 
sape langgar sape??? 
mangsa selamat @ mati???

aku rasa beginila bentuk soalan yang akan ditanya bila terdengar ada eksiden.... 

ok aku jawab... 

bukan aku yang eksiden tapi org lain yang aku tak kenal... aku tau pun coz eksiden tu berlaku di belakang office ku sekitar pukul 11.30 pagi tadi... sebelum ni pun aku dah pernah share ACCIDENT yang berlaku ditempat yang sama beberapa bulan yang lalu... 

dan entah yang keberapa kalinya berlaku lagi pagi tadi.... melibatkan 2 buah kereta... dan kedua2nya mati... mati enjinla... hehehe... mangsa selamat dan hanya cedera ringan....

mesti korg nak kata tempat tu 'panas' kan??? Allahualam...

siapa yang melanggar dan siapa yang dilanggar aku kurang pasti.... masa aku tengok dari tingkap office, tup2 dah jadi macam ni....


mujurla orang Malaysia ni semuanya PRIHATIN... ada kemalangan jer... semua berhenti nak tolong apa yang patut... walaupun ada yang hanya TOLONG TENGOK termasukla aku... hehehe... tidak seperti kejadian baru2 ini di CHINA, dimana seorg budak digilis kenderaan tapi orang yang lalu lalang hanya buat tak nampak... sedihnya....... 

16 comments:

  1. naseb baik x jadi kt China..klu tak............

    ReplyDelete
  2. kat putrajaya simpang 4 nye luas sangat.org yg xbiasa kdg2 tergagau2 mana satu jalannye.mcm ari 2 ada sebuah kereta tu dia konpius nak belok mana.xpasal2 kena hon dgn bas nadiputra sbb trafik light hijaunye kjap je...saya pun konpius kdg2 2...huhuu

    ReplyDelete
  3. kalau kat china comfirm buat tak tahu je

    ReplyDelete
  4. Dwaty..
    itulah kita Malaysia...ada sikap prihatin dan timbangrasa....

    ReplyDelete
  5. Kita bertuah tp masih ada yg tak penah puas ape yg mereka ada.

    =(

    ReplyDelete
  6. yup..betul tu..nasib baik la orang malaysia kita ni prihatin..:)

    ReplyDelete
  7. kita org melaysia ni memang baguih...suka tolong menolong....

    ReplyDelete
  8. apepon kenelah berhati2 dimana saje kite berada...

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah.. rakyat Malaysia masih ramai yg baik2..

    ReplyDelete
  10. "malang mmg tk mengenal mangsa...apapun masyarakat mesia sgt prihatin dan peka juga.."

    ReplyDelete
  11. pandu cermat, jiwa selamat.. ingatlah orang tersayang walau org tersayang x ingt pon kamu..haha

    ReplyDelete
  12. seriau bila dengar pasal eksiden ni~

    ReplyDelete
  13. ni amek gambar kat umah ke..kat opis nie? huhu

    ReplyDelete
  14. berhati2 dijalan raya.. hehe tgk dr opis je?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis