dwatyKNY: berenang2 di tepian BUKIT GAMBANG...

Thursday, November 3, 2011

berenang2 di tepian BUKIT GAMBANG...

SALAM...

dah lama juga rasanya blog aku ni sepi dengan ENTRY@CUTI2 MALAYSIA... last sekali kalau tak silap entri bercuti dekat negeri sendiri... PULAU MANUKAN...

selepas itu, rasanya aku dah takde dah berjalan2 jauh... sabtu ahad mahupun public holiday... jalan-jalan dekat area sini jewwww... kalau tak ALAMANDAKL... paling jauh pun SELANGOR... 




FAKTA MENARIK TENTANG AKU n THE GENG
walau sejauh manapun tempat di sekitar KL yang kami jejaki... entah kenapa, sebelum balik pasti akan tersinggah ALAMANDA juga... pergilah KLCC, MID VALEY even SUNWAY pun pasti akan singgah ALAMANDA juga sebelum balik... seperti tak lengkap perjalanan kalau tak singgah ALAMANDA.. 
SEE betapa setianya kami dengan ALAMANDA... tak beli apa2 pun takpe... janji dapat tengok ALAMANDA... kadang2 tu rasa pelik juga... membazir pun ada... tapi nak buat camana... dah memang cegitu...
KECUALILAH... kami berJALAN JAUH beribu batu beratus KM... barulah tak singgah... dah jumpa yang lagi best... terus lupa ALAMANDA... hehehe



LAST WEEK... aku berkesempatan BERJALAN JAUH lagi... seronok sangat coz, tempat yang dituju merupakan tempat yang tak pernah lagi aku jejaki...





Homestay menjadi tempat penginapan kami... 2 hari 2 malam = RM300.00... OKlah... tong2 sekepala dalam RM50.00... peti sejuk, dapur, mesin basuh, iron, tv+ASTRO BEYOND semuanya ada... dan yang paling best dekat dengan destinasi tujuan... lupa nak ambik gambar rumah tu...

oleh kerana kami tiba agak lewat... sampai2 jer... masuk bilik tukar baju... terus ZZZZZZZZZ.... 

sama seperti PUTRAJAYA... KUANTAN juga dilanda musim HUJAN... awal2 pagi lagi dah hujan... membantutkan sedikit PLAN kami yang nak ke BUKIT GAMBANG seawal yang boleh... nasib baik tak jauh dari homestay... SO, gerak lewat pun tak apa... 

pukul 11 akhirnya kami sepakat untuk memulakan perjalanan walaupun ketika itu hujan masih renyai... belasah jer... rugi wooo dah datang tapi tak mandi...


ini merupakan water park ke tiga di semenanjung yang aku jejaki selepas  AFAMOSA WATER WORLD, MELAKA dan LOST OF TAMBUN, PERAK... ketiga2nya ada ada tarikan tersendiri... 


ramai juga orang yang datang nak mandi manda time tu...


dari tempat parking dah boleh nampak WATER PARK nya...


nak pergi mana dulu ni???

Simpan barang dekat LOKER... lepas tu apalagi... COCO BEACH la!!!


dari COCO BEACH kami naik ke atas iaitu TREE TOP HILL SILDE..
tapi sayang tak de gambar coz semua sibuk nak main.... huhuhu... 


HAH... Kalau korg nak tahu... ini la tempat FAV kami... 'LONGKANG BESAR'... tak puas rasanya 'main air' kat sini... 3 kali pusing tu... first dan second round aku join sekali... menang BEST... yang TAK BEST bila ada beberapa ekor 'BUAYA SESAT' sibuk kacau kitaorg... tanya kami dari mana??? kerja apa???...kacau daun betullah !!! bila kami kata kami kerja CLEANER... tak percaya plak!!! 

lagi tak best bila dah habis pusing longkang tu dua kali... baru teringat... lupa nak ambik gambar...  so, pusingan ketiga... aku biar budak bertiga tu jer yang 'bermain' dan aku dengan sukarelanya jadi tukang ambik gambar...


dok elok2 duduk atas pelampung...
tiba-tiba...


aku yang dekat atas jambatan... gelak sakan tengok dorg... 
terjatuh angkara air terjun... KAHKAHKAH



penat mandi manda para dogong duyung2 nak bersantai2 jap..
eh??? kalau tak silap ni kolam for kids only... ada kami kesah...


kedua2 boya a.k.a pelampung diatas ni hilang masa kami tengah lunch... pantang parking kejap dah lesap... jennuh juga nak cari... mujurlah jumpa balik... kalau tak memang rugi... tak boleh claim deposit...


sebelum balik aku sempat la rembat T-SHIRT buat kenangan...


dan tepat pukul 5.30 petang kami berangkat pulang... oleh kerana water park ni dekat dengan homestay...tanpa menukar baju kami terus blah... mandi kat homestay lagi syok dan puas ... malas nak bersesak2 dalam washroom tu... hehehe

ini baru cite BUKIT GAMBANG...
destinasi seterusnya...
next entrilaaaahhh.....


pssssst : malam ni flight aku pukul 9 mlm... Baru lepas check-in... yesss!!! dapat tepi tingkap... lalalalalala

15 comments:

  1. best kan
    anum kalau pg sane 1 hari x cukup nak main semua

    ReplyDelete
  2. bestnye cuti2 malaysia...bila la nak plan camnie...huhuk

    ReplyDelete
  3. cadangnye nk gi cuti sekolah dec ni...

    mesti anak2 suke gi tempat ni...harap2 dpt la pegi kt sini..

    ReplyDelete
  4. best nya..abg pon plan nk bawak anak2 p Bkt Merah lak nanti

    ReplyDelete
  5. Inilah sasaran yg dinanti anak-anak kakak dwaty. Sekali pergi tak cukup lagi mesti seronok mandi-manda sampai gigil-gigil hihi...

    ReplyDelete
  6. selalu lalu situ~tapi tak sampai seru lagi nak singgah~keh ekh~

    ReplyDelete
  7. bercuti sakan dia hehe..best kalau pi main air..syuk tak pernah lagi pi sana hehe

    ReplyDelete
  8. Tak pernah pergi lagi dekat bukit gambang ni..wahhh gambar2 semua siap ade dialog lagi ya..:)

    ReplyDelete
  9. seronok kan?,.CN pernah pegi skali je,.tu pon bawak anak2,.hehe,.tp memang syok!..err,homestay tu kat mane?,.nnti nk g lagi,bleh try hmestay tu,.hehe

    ReplyDelete
  10. x aciiii .. dtg ktn x cakap .. kalau tidk leh jumpe akak :)

    ReplyDelete
  11. bestnyer..prince xpernah sampai lagi kat sini...

    ReplyDelete
  12. @**::CIKNUURUL::**...homestay tu terletak di persimpangan jalan nak ke bukit gambang resort... rumah teres... kawasan perumahan... ada yang diduduki... ada yang dijadikan homestay...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis