dwatyKNY: dari KUANTAN --> TELUK CEMPEDAK

Tuesday, November 8, 2011

dari KUANTAN --> TELUK CEMPEDAK

kesinambungan... berenang2 di tepian BUKIT GAMBANG...

sebenarnya bukan kami berempat jer yang bercuti di BUKIT GAMBANG... sorg member merangkap pegawai pun join sekali... dialah yang ajak dan cadangkan tempat tu... dia datang dengan FAMILY, tu yang balik homestay awal sikit dari kami... maklumlah ada anak... lagipun dia dah bosan mandi manda di Bukit Gambang... dah nama pun orang Pahang...

malamnya pun sama... hanya kami berempat ke BANDAR KUANTAN... dari BERJAYA MEGA MALL kami ke AREA TOM YAM SEAFOOD yang terletak di tepi jalan, isi perut sambil menyaksikan perlawanan bolak sepak antara Terengganu vs Negeri Sembilan sebelum kembali semula ke rumah penginapan...

keesokkan harinya, Ahad...

usai check out kami kembali semula ke bandar KUANTAN... tak puas lagi teroka... nak ke KUALA GANDAH, CHERATING, TASIK CHINI @ FRASER HILL jauh sangat... lagipun poket dah kempis...


KUANTAN PARADE sasaran pertama... malangnya... adalah sorg 'abang kancil' tu tanpa segan silu ambil parking kami... geram sangat... kami dah tunggu lama dekat tepi, bagi signal... just nak tunggu keta dalam parking tu keluar and then parking... tup2... keluar jer keta tu... keta kancil terus masuk... eeeeeeee tak padan dengan kecik...

kami pun apa lagi...

"bang kami dah tunggu lama kat sini..."
"yang kamu tunggu kat depan tu kenapa??? nak parking tunggula belakang!!!"
"kalau kami tunggu belakang... keta lain tak boleh lalu bang..."

dengan slumber abg tu terus angkut anak bini dia blah... muka tak bersalah langsung...

"apa ni??? takde budi bahasa langsung!!! b***h !!!"

hah!!! kan dah tak pasal2 keluar ayat keramat... kami tahu lain tempat lain caranya... mungkin di Kuantan cara nak parking kena tunggu dari belakang... tapi atleast... hormatla orang luar macam kami... cakap baik2 tak boleh ker??? flat no Putrajaya tu.... 

masuk the store terserempak lagi dengan abg kancil tu... eeeee rasa nak tenyeh2 jer muka tak bersalah dia... tak sampai 20 minit round, kami angkat kaki blah dari Kuantan Parade... tetiba rasa PANAS lama2 kat situ...

jalan punya jalan tersinggah plak pasar tepi jalan... terbeli plak baju 2 helai dan sorg member terserempak plak dengan kakak dia... borak kejap pastu chaw...


destinasi seterusnya... kami sepakat ke TELUK CEMPEDAK... coz still early maaaa and tak salah rasanya singgah barang sebentar... kot2 bertemu jodoh... gatai..


sebelum menyusuri dan melihat keindahan laut... kenalah makan dulu!!! baru ada energy...


aik??? jauh2 datang makan KFC juga???... nak buat camana perut dah lapar dan KFC ni lah restoran paling hadapan yang ada nasi... hihihihi...

perut dah kenyang... its time for jalan2lah... 

pantai teluk cempedak sangat bersih... sayang panas... kalau tak panas....
aku dah bersantai2 di tepi pantai tu sambil mendendangkan lagu keindahan pantai..
"singgahlah kak... beli ole2 buat yang tersayang..."
asyiknya merenung pantai...

oklah guys... selesai sudah percutian kami di bandar KUANTAN....


psssttt : destinasi seterusnya dah plan... jadi@tidak... 'tengok keadaan bah' - STACY

16 comments:

  1. tampar je org mcm tu..

    btw da lama x g teluk cempedak...berkurun rs nyer...

    ReplyDelete
  2. apsal xpancet kan je 4 tayar dia br padan ngan muke dia ngeeeee

    ReplyDelete
  3. Kakak ajar lain kali salah sorang kena keluar jaga. Bagi signal memudahkan kereta yg nak keluar dan tahan kereta yg nak masuk. Itu style kakak dgn abang....

    ReplyDelete
  4. ish xbersopan punya org....sape cpt dia dpt la tu konon2.tp sape tunggu dulu dekat situ la pttnya.xpe nanti mesti org pulak buat kat dia.baru dia taw mcm mana rasanye. apapun berjalan sakan na...hehee

    ReplyDelete
  5. hangin aku dgn brader tu...buat tak bersalah lak tu...
    huh!!

    ReplyDelete
  6. Salam,

    Tak baik kan buat macam tu,mana pi budi bahasa kita,sesama manusia...

    ReplyDelete
  7. tak makan kopok leko kuantan? sedap tahu!

    ReplyDelete
  8. syoknyaaa i likeee teluk cempedak... uwaa pengsan tgk kfc...

    salam aidiladha...

    ReplyDelete
  9. Tak pernah pergi lagi dekat pantai teluk cempedak..bukit gambang pun tak pergi lagi ni..:)

    ReplyDelete
  10. Salam sy tag dwaty join segmen...tq

    http://sifa862000.blogspot.com/2011/11/ieyza-afieyna-1st-giveaway.html

    ReplyDelete
  11. Perjalanan kami balik terengganu wajib lalu pahang.. tp en abang tak pernah ajak singgah2 pun.. baca cerita kawan2 je lah.. :D

    ReplyDelete
  12. hmmm moon xpenah smpai lagi kat situ.. huhu

    ReplyDelete
  13. bestnye gi travel...banyak menyinggah ek..mesti byk beli ole2 tu..hihi

    ReplyDelete
  14. besnye.. luas pandangan.. byk pengalaman.. :D..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis