dwatyKNY: PARTI BUJANG....

Tuesday, December 13, 2011

PARTI BUJANG....

amboi... berparti bujang segala bagai... persoalannya... sape yang nak kawen... sape yang nak diraikan??? jeng3...

first... korg jgn salah sangka yeee... aku saje jer letak tajuk cam ni... kami tak tiru pun style orang putih tu... haram...

ni sekadar memenuhi permintaan si gadis yang bakal bergelar tunangan org...

"malam ni free tak... jom karok.... aku belanja... sempena malam terakhir aku bergelar single... hehehe..."
"amboi... kau bukan tunang minggu depan ker... ada seminggu lagi la...." 
"memangla minggu depan... tapi sok aku dah balik kampung cuti seminggu... banyak lagi tak siap..."

perghhhhh.... tunang dah cuti seminggu.... kalau kawen.... sebulan kot dia cuti... ni yang buat aku tak sabar nak pegi majlis dia ni.... mesti grand... boleh jadi 'tunang of the year'... bolehlah aku ambik berkat sekali.... hehehehe

dipendekkan cerita... ada insiden yang berlaku malam tu... kenangan buat kami berempat... keluar jer dari pusat karaoke Alamanda ke tempat parking... korg tau apa yang terjadi??? enjin kereta tak bleh hidup... berkali2 dicuba pun tak juga hidup... kami pun apalagi cuakla... yang buat aku terdiam, ternganga dan tergelak bila kami selaku penumpang diminta TOLAK KERETA... 

ermmm... action je lebih...

daripada kena tidur kat situ... kami, pandang kiri kanan... line clear, takde org... 1,2,3 TOLAKKKKKlaaa.... dengan sepenuh tenaga kami tolak... tengah menolak tu rupa2nya ada 2 org mamat tengah berdiri dicelah2 motor... tak perasan tadi... adoi jatuh saham aku wei... dok tengah cover muka tu tetiba aku rasa menyampahla plak... yelah mamat tu boleh jer tengok awek2 cun tolak keta... sikit pun tak tolong... hampagas betul lah dorg tu... 

call member minta bantuan... tp member tu dekat uptown

mujurlah... keta tu tak meragam lama2... enjin hidup jer cepat2 kami masuk... takut nanti ada paparazi ambik gambar.... persoalan seterusnya... nak pergi makan dulu @ balik terus... perut kata lapar susah nak tido... hati plak kata malu kalau kena tolak keta lagi... coz cik driver dah bagitau awal2 keta tak bleh mati enjin... nanti susah nak hidupkan balik... 

kalau pikir malu, memang dah malu pun tadi... baik pikir perut yang tengah mendendangkan lagi 'love like a love song' by selena gomez yang sedari tadi minta diisi... dah low bateri... serupa itu kereta juga... bateri weak... 

setelah persetujuan dicapai... kami akhirnya memilih utk makan dulu... barulah ada energy... atleast kalau terpaksa tolak pun... tenaga dah mari... 

gerai tepi jalan yang ramai pelanggan siap ada org karaoke jadi pilihan... dengan harapan bolehlah minta tolong sape2 tolak nanti... hehehe... tapi, Alhamdulillah... rezeki bakal tunangan org... enjin kereta hidup serta merta... agaknya kereta tu pun dah mengantuk kot nak balik tido...

selamat aku tak perlu buat 'muka comel sambil kelip2 mata' tagih simpati... 


psssttt : majlis tu sabtu ni... so, kena remind cik driver servis kereta dulu... korg pun sama... periksa kenderaan korg sebelum memulakan perjalanan jauh @ dekat... 

16 comments:

  1. lain kali panggil uncle tolak...


    haha!

    ReplyDelete
  2. Nasib baik tempat parking kosong. Kang lagi ramai yang tengok.

    ReplyDelete
  3. ala siannya
    next time memang kena cek dulu kan

    ReplyDelete
  4. hahahah..teringat pulak memori kita kena tolak kita after dinner faculty..

    berbaju kebaya..
    hujan lebat...
    abes kuyuppp!
    huhuhu

    ReplyDelete
  5. Dwaty...
    Kesian...anak-anak dara kena tolak kereta!!....tak apa tolak kereta tu...saham tak jatuh pun...akak rasa lagi naik sebab sah-sah orang tahu yang waty ni memang kuat....he..he..

    Selamat bertunang ye buat kawan waty tu...

    ReplyDelete
  6. kesian plak..
    xpe.. nanti akn jadikenangan manis.. :D

    ReplyDelete
  7. Kalau kakak ada kat belakang dwaty dgn kawan-kawan masa tu kakak sorak yeh..yeh... hoorey!!

    p/s: kereta kalau nak meragam mana kita tahu. lagi-lagi tang bateri tu mana ada tanda-tanda... tanda nak bagi masa itulah baru kita tahu dah weak...

    ReplyDelete
  8. harus jadi kenangan terindah ni,kkekee~

    ReplyDelete
  9. aduhh putus urat kentut kalau akak yg kena tolak nie ekekke :)

    ReplyDelete
  10. pernah jugak kena tolak keta...haha..wat2 releks je..huhu

    ReplyDelete
  11. hampeh..tngok jerkk? nape xtolong... huhu

    ReplyDelete
  12. situasi yg sm berlaku pd sy pd bln 4 aritu...syukur berlaku ms kt parking lot kalu tgh jln x tau la nk ckp

    ReplyDelete
  13. bateri kong la tu... jalan malam,on lampu,on radio,on air cond, mst sshnye nak start, klu kena keta auto? camne nak buat? dalam keta tu sah2 xde jumpe kan?hahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis