dwatyKNY: what???? AIRPORT TAX dinaikkan????

Thursday, December 1, 2011

what???? AIRPORT TAX dinaikkan????

beberapa bulan yang lalu...
dapat email dr Air Asia.... fuel charge... ok takpe lagi... 
paham coz minyak naik harga...

berkuatkuasa hari ni...
TAX AIRPORT dinaikkan...
ini tak boleh takpe... coz ini sudah lebih..
gaji belum naik...
tax airport yang naik dulu...
adoyaiiii


naiknya plak bukan sikit2... banyak juga tu...
kumpul2 boleh beli 1@2 ticket lagi balik kampung...

yang akan merasa kesan jangka masa panjang...
perantau macam aku ni lah...
yang turut akan merasa tempiasnya...
korg2lah yang suka melancong...

kalau macam nilah... slogan tu pun kena tukar sekali...
bak kata member aku...
kalau dulu...
"everyone can fly"
kini...
"everyone can dieeeee"


psssttt : baru tahu airport tax SARAWAK lagi tinggi dari SABAH... walhal SABAH lagi jauh dari SARAWAK... ermmmm... hairan bin ajaib...

24 comments:

  1. Seme pun nak nek! Sedih gile okeh!

    ReplyDelete
  2. semua nak naik.. hrga barang naik, harga tiket naik.. adoooyaaiiiiii

    ReplyDelete
  3. klau cam nih pyh ler kita nk jln2 sumer nk naik kan...

    ReplyDelete
  4. melampau dh nie ! kita bako jer

    ReplyDelete
  5. semua nak naik ea..

    apa la air asia ni..ni bkn everyone can fly da ni..kena tukar tagline da..huuuu

    ReplyDelete
  6. hahahha..suka ayat last.. everyone can die...

    ReplyDelete
  7. Slogan yg macam-macam tu nak sedapkan telinga saja dwaty... hakikatnya rakyat sentiasa kena tanggung...

    ReplyDelete
  8. semua leh naik darah kalau camnie..haha

    ReplyDelete
  9. iye ke.. akak baru tahu ttg itu di sini.. klu dulu semua org merasa nak naik kapal terbang.. lps ni tak semualah yag merasa nampaknya klu asyik naik, naik dan naik saja kan..

    ReplyDelete
  10. banyak juga naik.

    Ya, flight ke sarawak lagi mahal. mungkin sebab lagi ramai orang sabah ke semanjung dan sebaliknya.


    Nak tau tips tambah follower? Singgah sini: tips tambah follower, terima kasih followerku

    ReplyDelete
  11. aikss dah untung banyak still nak cekau tax huhu..kapitalis betulah..

    betullah..everyone can die huhu

    ReplyDelete
  12. aduh smua naik hg ye dik?! fengsan
    knp tax srwak lbih tinggi ye? pliknya

    ReplyDelete
  13. Ari tu ada firefly dr Kuching ke Semenanjung, tambang lagi murah drp Air Asia, bila dia ambik alih saham MAS, dihapusnya penerbangan firefly dr Kuching, adess!

    ReplyDelete
  14. klu nk gi bercuti, dwit abess kat tiket jek...baru plan nak gi sabah@srwk...

    ReplyDelete
  15. hak3 :)

    suke part everyone can dieee :D

    ReplyDelete
  16. aduh..terbeban sesiapa yg berkaitan~

    ReplyDelete
  17. air asia mmg giler..mnggu lepas baru je sy amik tiket nk g sngpore..return dia cakap 66 ringgit..tp bayar skli ngn tax semua lam 215 ringgit..terpaksa la amik..pe2 pon..tnggu nk fly je ni 14 ni..hehe

    ReplyDelete
  18. tak patut betul diorang naikkan tax sesuka hati,
    bagi kami yang kerja out station ni,tiap2 bulan akan naik flight sebanyak 2 kali, bayangkanlah berapa banyak diorg ambil..huhu

    ReplyDelete
  19. salam kenal.. jemput singgah blog hamba (Aku Sebutir Pasir) kalau nak baca pengalaman hamba kembara ke 46 buah negara.. :)

    ReplyDelete
  20. teruk kan...tat why air asia buat kempen bantah kenaikan nih...fikir keuntungan jer dorang nih...

    ReplyDelete
  21. naik kan lah semua senang..bio bankrup sume org..weee

    ReplyDelete
  22. teringen nak naik kpl trbang...hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis