dwatyKNY: salam tahun baru 2012...

Sunday, January 1, 2012

salam tahun baru 2012...

salam...

semalam 2011...
hari ni dah 2012 rupanya...
so, this is my first entry for 2012lah... 
apa azam baru korg tahun ni???
AZAM BARU aku tahun 2012 = AZAM baru tahun 2011...
aku tambah satu jer...
"aku berazam untuk mencapai kesemua azam aku tahun ini dan tidak akan forwardkannya lagi ke tahun 2013" hehehe

2 tahun yang lalu aku sambut New Year di Putrajaya...
tu pun sambut kat rumah jer...

tahun ni aku berkesempatan sambut di negeri sendiri...
kalau dah namanya berada dikampung sendiri...
takdenya nak duduk rumah jer... 
mesti terjoin juga kengkawan, member @ geng bas sekolah...

mengikut perancangan aku sendiri...
aku nak sambut dengan 'Geng2 Hawa Bas Sekolah'...
tak perlu celebrate new year pun tak per...
duduk jer dekat mana2 gerai...
lepak2, peluk2, borak2, kutuk2....
tu pun aku dah confirm gempak...

tapi masalahnya... seawal aku mendarat di Airport Kota Kinabalu...
dorg semua sepi... malas plak aku nak kacau...
So, PLAN A aku CANCEL..

aku teruskan ke PLAN B....
join my brothers n the originz team celebrate new year sambil cuti2 Sabahan dekat Kundasang...
korg tau Kundasang kat mana???
yang pernah datang Sabah mesti tau....
Kundasang ni tempat terletaknya GUNUNG KINABALU... sejukkkkk...
tapi, dah namanya pun cuti sekolah...
semua tempat percutian di Sabah termasuk Kundasang telah dipenuhi pelancong2 dari luar dan dalam negeri.... chalet penuh!!!
so, PLAN B pun CANCEL...

PLAN B tak jadi...
kami ke PLAN C plak...
celebrate new year dekat tepi pantai yang terletak beberapa KM jer dari rumah... berBBQ...
aku sebenarnya malas nak join...
baik aku duduk rumah tengok IDOLA KECIL FINAL...
tapi coz my sister in law yang tengah pregnant salah sorg urusetia...
aku pun joinla... actually, lebih kepada tengok2kan ipar aku ni jer...
coz, abg aku kalau dah jumpa member, bini dia panggil pun tak dengar...
dalam pukul 1 lebih juga kami sampai rumah...


psssttt: COUNTDOWN NEW YEAR di KOTA KINABALU tak semeriah COUNTDOWN NEW YEAR di ICITY SHAH ALAM... bunga api yang aku tunggu2 semalam pun tak seperti yang diharapkan... tapi... berada disamping keluarga lebih menyeronokkan drpd sorg2.. SELAMAT TAHUN BARU BUAT KORG SEMUA...

11 comments:

  1. selamat tahun baru 2012..moga azam tercapai..insyallah...semalam countdown new year kat umh je..hehe

    ReplyDelete
  2. selamat tahun baru jugak sis...semalam membuta ja..xsambut..hehehe..

    ReplyDelete
  3. Sgt byk kenangan tercipta..pahit manis sume ada,kan~ =)
    selamat tahun baru Dwaty.smoga tercapai sgl cita2 & senyum2 selalu hendaknya~ =)

    ReplyDelete
  4. x meriah er kak kota kinabalu?hehe jaga2..sy nk g panjat gunung kinabalu bulan 3 kalau jadi..hehe

    ReplyDelete
  5. hepi new year! semangat baru azam baru gaji baru hoyeaaaaa

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis