dwatyKNY: cuti2@utara 2 : PENING cr jln di PENANG...

Thursday, February 16, 2012

cuti2@utara 2 : PENING cr jln di PENANG...

salam.... 

berdasarkan komen2 dari entri Sg PETANI... cheq mai ni... baruku tahu ramai rupanya blogger2 dari utara yang jadi rakan alammayaku... sorryla tak habaq hangpa semua... kalau cheq habaq... tak tau nak p rumah sapo dulu... hehehehe... next time naaaa.... 

ok destinasi seterusnya iaitu keesokkan harinya... dari Sungai Petani kami (without cikM yang ada hal) ke GEORGTOWN... segaja kami pilih hari ahad, sehari sebelum raya cina... takut jammed teruk... dan seperti yang ku duga... kedai banyak tutup... takpe kami bukan datang nak shopping pun... kami nak jejalan... dan destinasi pertama isi perut dulu... lapar...


nak makan kat mana erk??? restoran makanan sedap kat area mana erk??? malas nak cari... kami ke QUENSBAY MALL, antara shopping kompleks yang terbesar di Penang.... mesti kat sana macam2 ada... ok set!!! tapi.... QUENSSBAY MALL tu kat mana??? adehhhh... berpandukan GPS... kami sesat... cari signboard pun tak jumpa... tetiba teringat pepatah melayu yang berbunyi, 'malu bertanya sesat jalan'.... so, kami pun tanyalah pakcik sebelah kereta masa tengah berhenti di trafik light... rupa2nya kami kena patah balik ke simpang BAYAN LEPAS... tersasar sedikit tapi jumpa juga akhirnya...


untuk pengetahun korg... QUENSBAY MALL ni sebenarnya ialah JUSCO...  
yang menghadap laut (Pic bawah)


 tu dia... berlatarbelakangkan JAMBATAN PULAU PINANG... kami tak mau lepaskan peluang... wajib ambik gambar kenangan..

*****************

perut dah isi... tenaga dah mari... jom menuju puncak BUKIT BENDERA... perghhhh.... ramainya makhluk tuhan datang time tu nak naik sama... pelancong asing pun tak ketinggalan... that whylah susah nak cari parking....


kami dan pengunjung2 yang lain menaiki BUKIT BENDERA menggunakan MONOREL... syiokkkk... lajuuuuu.... serammmmm pun ada...


sampai sahaja di atas BUKIT ini... SUBAHANALLAH... cantik sangat.... dah lama tak tengok pemandangan macam ni... oh ya... selain boleh melihat seluruh PULAU PINANG serta keindahan ciptaan YANG MAHA ESA... pengunjung juga dihiburkan dengan PERTUNJUKKAN ULAR... 


pertunjukan ular??? jom tengok abg tu baling2 ularlah.... WHAT??? baling ULAR??? lariiiiii !!!!.... tak suka2... jom cari pertunjukan lain... tapi... takde!!! so, kami buat pertunjukan sendiri... hehehe


2 jam kami berada di BUKIT BENDERA... dimana, sejam bersiar2 dan sejam lagi beratur nak turun dah cukup buat kami PUAS HATI dan PANAS HATI... kenapa panas hati???... member katanya diraba oleh sorag akk yang berada terlalu rapat dibelakangnya dengan tidak sengaja masa tengah beratur... kahakahakah.... aku hanya mampu gelak jahat....

kami ke destinasi seterusnya... coz, still early maaaa... the next place, merupakan destinasi permintaan cik Diy... nak beli sesuatu katanya... permintaan ditunaikan...  BATU FERINGGI here we come.... menjejaki BF memang ambik masa... guna GPS sesat... guna GOGGLE MAP pening... pi mai pi mai tang tu juga.... masuk jalan Perak keluar jalan Pahang dan macam2 jalan lagi kami jumpa hinggalah akhirnya ternampak juga singbord BATU FERINGGI... nak beli t-shirt HARD ROCK CAPE PENANG punya pasal kami sanggup harungi... siap ko cik Diy kalau tak beli... giller jauh BATU FERINGGI ni... jalan ular sawa plak tu...


korg tak rasa pelik ker???... HARD ROCK CAFE KL yang dekat tak nak p... yang jauh juga yang dicari... hehehe... cik TIRAMISU... kat sinilah saya beli GULA2 GITAR tu...

Otw balik kami singgah sekejap di PANTAI MIAMI... tenang dan cantik sangat... dari jauh pun dah nampak kejernihan pantainya... 


gedikss plak aku tengok pic atas ni.... oklah, dah nak maghrib... jom balik... bukan balik PUTRAJAYA... tapi balik SUNGAI PETANI coz esoknya ada agenda menarik!!!

see ualls next entri....

psssttt : next time kalau dapat p lagi BATU FERINGGI... aku nak mandi... boleh dak??? hehehe

12 comments:

  1. awak buat sy rindu sangat kat penang.. :(

    ReplyDelete
  2. la..mai penang ka cheq?awat x habaq?hehehehe...apapun tgk gmbaq pun cam dh beh dh tuh hehhehe..

    ReplyDelete
  3. pic last tu mmg gedikkk tw~ muahahaha !

    ReplyDelete
  4. wawawa..syoknyaa... moon xpernah smpai sana.. teringin gak nak berjalan2.. hehe

    ReplyDelete
  5. berjimba sakan na....hehee sonok dpt bercuti....

    ReplyDelete
  6. dari tahun lepas sampai tahun ni.. tak habis2 g jalan jalan nye?? meriah sungguh!

    ReplyDelete
  7. lama x p bktt bendera..last sekali masa dating dulu

    ReplyDelete
  8. sesungguhnya aku jelez..dah lebih setahun aku x bersuka ria~ =/
    gaji pulak bulan 5 baru dpt..wuwuuuu~

    ReplyDelete
  9. hahha...jalan sakan noo p penang
    ekekkeek~~~~~~

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis