dwatyKNY: kenapa PINK mesti GIRL not BOY???

Monday, February 27, 2012

kenapa PINK mesti GIRL not BOY???

eh??? aku tak!!! aku tak suka PINK.... tapi aku nampak cute bila pakai tudung PINK... muahahahaha... dah lama tak puji diri sendiri..

sebut PINK mesti PEREMPUAN... jarang sekali dikaitkan dengan lelaki... zaman sekolah aku dulu... jgn harap budak2 lelaki nak pakai benda2 berwarna PINK ni... bukan sebab takut dipandang serong tapi takut jadi bahan gelak... sebelum budak2 pompuan yang gelakkan... member2 lelaki dia mesti gelakkan dulu... itu kejadian yang berlaku dikampung aku... kampung korg aku tak taulah...

sekarang??? pompuan masih dikaitkan dengan warna PINK... tapi lelaki yang suka PINK, kita dah bleh anggap biasa mengikut peredaran masa... kalau pompuan dah boleh bawa bas@kapal terbang, kenapa lelaki tak bleh pakai baju PINK... pompuan bawa bas tak semestinya dia kasar... lelaki minat PINK tak semestinya dia lembut... erkk??? lain macam jer ayat ni... janji maksudnya sampai kat korg...

kenangan yang aku tak boleh lupa.... jumpa lelaki pakai baju PINK, kalau tak silap, 5 tahun yang lalu... rakan sekerjaku sendiri, kami memanggilnya HITACHI gabungan HITAM tp CHINA dia bukan org cina cuma pandai ckp cina.... orgnya gelap, tetiba pakai baju PINK... aku gelak depan dia juga time tu... sampai nangis2... dan dia boleh buat macho siap tayang muscle... maksudnya 'aku lelaki sejati yang lembut hati' atau sekarg kita biasa sebut 'muka legend tapi hati cute'...

kali ke-2 dia pakai PINK, aku masih tak dapat sembunyikan senyuman manisku... bukan apa... kalau dia berkulit cerah.. aku bleh terima lg... ni gelap... kombinasi warna yang tak berapa nak kena.. maaf ye kalau ada yang terasa, ini adalah pandangan aku dulu2... sekarg dah lain ... tapi, si HITACHI ni, makin kita gelak, semakin menjadi2 plak dia pakai baju PINK... sampaikan dia pakai baju colour lain pun aku nampak macam colour PINK... hehehe

tetiba teringat kata2 gurauan pengacara Aidil Ghafar masa tengok Black Mentor pakai baju kaler PINK di konsert WOW, Putrajaya sabtu lalu ... "tergamak kau pakai Pink BLACK"... kekekeke

setiap org ada fav colour masing2... dan mungkin juga ada kisah disebalik warna yang digemari itu... so, tak kesahlah nak pakai baju, seluar, tudung colour apa... janji TUTUP AURAT....


psssttt : korg pun kalau nak bagi hadiah buat ibu2 yang baru bersalin... baby girl mesti pilih kaler PINK erk???... 

7 comments:

  1. zmn skang.. lelaki dah xkisah nak pakai baju warna pink.. ok jerk nengok..

    ReplyDelete
  2. betul tu C.M.A @ CikMoonAdnan... sekarang dah nampak biasa... kekadang tu nampak sweet jer...

    ReplyDelete
  3. dolu mungkin jadik taboo. tp, skang tidak lagik! b'sepah2 kot lelaki pakai pink. even my 'sayang' pun ade t-shirt pink! he3..

    ReplyDelete
  4. kalu dulu org x kesah la ni lelaki lbh terbuka.. pd mereka apalah ada pd warna berbanding ego mereka

    ReplyDelete
  5. kadang2 kalo lelaki pkai pink, comel..kadang2 tak pulak..tgk keadaan :)

    ReplyDelete
  6. huhu..memang pink tu..menyerlah..ok je pd lelaki yang berani..

    ReplyDelete
  7. suami ema tak suka kalaer pink...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis