dwatyKNY: ziarah RUMAH TERBALIK sebelum BALIK

Thursday, February 23, 2012

ziarah RUMAH TERBALIK sebelum BALIK

erk???? apa yang TERBALIK???

 
pic atas ni nampak macam betul jer kan???
coz pic nya aku dah terbalikkan...
pic yang sebenarnya adalah....
seperti ini...

VVVVVVVVVV
VVVVVVVVVV
VVVVVVVVVV
VVVVVVVVVV
VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV
VVVVVVVVVVVVVVVVVVVV
VVVVVVVVVVVVVVVVVV
VVVVVVVVVVVVVVVV
VVVVVVVVVVVVVV
VVVVVVVVVVVV
VVVVVVVVVV
VVVVVVVV
VVVVVV
VVVV
VV
V

KANCIL yang terbalik...
sekali dengan PARKING dan PASU BUNGA terbalik...

ni plak rumahnya...
RUMAH TERBALIK...

tu diaaaaaa.....
RUMAH dan KANCIL terbalik...

dan aku....
sampai juga akhirnya... 
tak boleh lama2 kat sini... 
nanti dengan aku2 terbalik...
hehehe


MENARIK tentang RUMAH TERBALIK....
PERTAMA di MALAYSIA...
~ diILHAMkan oleh ANAK kepada OWNER...
~ ambik gambar dari luar = FREE...
~ nak masuk dalam dikenakan bayaran RM10 dewasa dan RM 5 kanak2...
~ sebelum masuk RUMAH, kena pukul GONG dulu sebanyak 3 kali ...
~ lepas tu kena ketuk pintu dan bagi salam ikut agama masing2...
~ hanya 6-7 org sekali masuk... takut roboh... hehehe
~ semua perabot seperti SOFA, TV, MEJA juga berada dalam keadaan terbalik...
~ thats why lah boleh PENING kalau duduk lama2 kat dalm... hehehe
DILARANG ambik gambar di dalam rumah..
~ sesiapa yang nak ambik juga, kena bayar RM100 dulu...
~ yang tak mampu bayar, RAKAM jer dalam KEPALA... hehehe
~ terletak di tepi jaln daerah TAMPARULI, laluan nak ke KUNDASANG, RANAU..
~ so, singgah jangan tak singgah...

psssttt : aku dah.... korg bila lagi??? 

24 comments:

  1. bestnya
    anum nak pg terjah gak la

    ReplyDelete
  2. adushh tgk gmbr je pun dah rasa pening

    ReplyDelete
  3. wahhh rasa mcm nk pergi juga.. tp jauh.. hehe.. ;p

    ReplyDelete
  4. ingatkan main2 je...mmg terbalik betul2 la....nak pergi gak tp jauh le pulak...

    ReplyDelete
  5. menarik! nak pergi jugak lar one day! hehehe

    ReplyDelete
  6. aiseyy.. baru je nak tnya.. dlm umah xamek gambar ke? kot2 terbalik gak..

    rupanyer kena bayar yerkkk

    ReplyDelete
  7. Kakak sangkakan camera trick dwaty. Bila nampak empunya blog bergambar baru tahu meamng ada... eh jauhlah. Kereta org Johor tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu yang pelik kak.. Kancil johor terbalik d sabah.. Heheh

      Delete
  8. teringin juga lawat.
    popular kan tempat ni. =)

    menjemput blogger join
    segment kenangan persahabatan masa sekolah rendah.


    mesti korang ada kenangannya kan?
    jemput join segment ini ya

    ReplyDelete
  9. wah...ada jugak ek, akak tak pernah tahu pun...ketinggallan betullah...

    ReplyDelete
  10. huishh..pening tengok gambar kete tuh..haha..cam best je..bila bah mau kesana lagi?ekeke

    ReplyDelete
  11. aku tunggu ko bawak aku g sana~ ;p

    ReplyDelete
  12. Alamak...kalau ada kat Semenanjung kan best....

    ReplyDelete
  13. eeeeeeee mau pigi la nnti ehh...rugi ndak pegi hehe

    ReplyDelete
  14. INSYAALLAH bulan tiga nanti...lr, tak bestlah tak leh ambik gambar dalam rumah...

    ReplyDelete
  15. Mcm best je...tk pnh smpi sabah lg ni...

    ReplyDelete
  16. teringin nak tengok dengan mata sendiri..tapi jauh sangat bah...:)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis