dwatyKNY: cuti2@utara 3 : duit mengalir @ PADANG BESAR...

Sunday, March 11, 2012

cuti2@utara 3 : duit mengalir @ PADANG BESAR...


sebelum ini... 
selepas itu... 
dan sekarang...
inilah masa yang di tunggu2... shopping time@bazar PADANG BESAR... 
ambil masa 2 jam dari SP... sepanjang jalan terbentang sawah padi yang tak berapa menghijau tapi masih sedap dipandang mata... 



juga Ladang Tebu chupping, PERLIS yang sangat luas.... 
kawasan ini pernah direkodkan sebagai....


masa kami lalu hari tu pun memang panas...


kalau pengarah2 hindustan tahu tempat ni... maunya dibuat tempat bikin filem... koi mil gaya.... lalalalalala ~

****************

dah jadi lumrah percutian... tempat-tempat popular begini... time cuti, time tu jugalah sesak... walaupun sesak... rezeki buat kami coz terus dapat parking... hehehe


ini adalah gerai-gerai yang terdapat di luar bazar... Aku lupa nak beli kacang goreng dalam tin tu... terpaksa minta kirim dengan housemate yang balik Kelantan...


tengoklah betapa crowdednya bazar ini... duit pun mengalir dan terus mengalir... hanya berhenti bila dah kering... adoiyai.... tak cukup berhabis di sini... acara shopping diteruskan lagi di ALOR SETAR...


nasib baik kami tiba di PEKAN RABU agak lewat... kedai-kedai dah mula nak tarik pintu... so... tak ler kuar banyak pulus... 

ok guys... itu saja ceritera cuti2@utara... aku tahu masih banyak tempat2 menarik di utara yang belum aku lawati... ini disahkan lagi oleh blogger2 utara yang bertanya... "ada p sini tak???".. "ada p sana tak???" melalui komen2 yang ditempek di cuti2@utara 1 dan 2... nak buat macammana?? memandangkan cuti yang terlalu singkat... kami hanya mampu ke tempat-tempat yang dicadangkan oleh cikAmy... 

oh ya... aku terharu dengan komen kak azi ni...


apa yang boleh saya katakan... Kak AZI... terima kasih... sayang akak... insyaALLAH panjang umur kita jumpa....


psssttt : lepas ni ceritera LANGKAWI plak... hehehe... mesti korg menyampah kan... aku ni asyik jalan memanjang... '_'

32 comments:

  1. Replies
    1. Memang best Ayung... Tapi pastikan di rancang dengan sebaiknya... Dan standby pulus... Hehe

      Delete
  2. wah...nice la sume pic tu...sronok dpt tgk sm....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi best kalau dapat tengok dengan mata sendiri... Ni pic terbaik yang saya pilih untuk dikongsikan bersama...

      Delete
  3. bestnye kalau dapat pergi . mesti boleh makan dengan bahagianya . suka sangat tgok bendang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita punya minat yang sama. Suka bendang.. Rasa nyaman jer kan...

      Delete
  4. wahh..best berjalan ye..cantik pemandangan kat sana...tak pernah sampai ke sana lagi..hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ada rezeki ke utara.. Jgn lupa singgah.. Tak shoping xpe janji dapat jejakkan kaki.. Tapi kan rugi kalau tak shopping... Kat sana barang murah2...

      Delete
  5. waa pasni citer g langkawi plak.. mesti lagi best nie... hehe

    ReplyDelete
  6. ish..mana ada menyampahnya..seronok membacanya..

    ReplyDelete
  7. seronokla baca....atleast mana2 blogger yg dok2 kat situ baca senang la nak jumpa ka...nak tanya tmpt2 yg best mana lg nak p ka...HAHA ckp utara la plak...


    ecah pun ari tu g johor...kulai...rupa2 nya dah dekat bebeno dgn umah k.ayu,,blogger (citarasa rinduan)syg xdpt jumpa dia...

    ReplyDelete
  8. dah sampai kat sini....

    mai la jumpa kakD ni....

    ReplyDelete
  9. Amboi.... cuti panjang ye dwaty, masih tak puas lagi nampak gayanya...

    ReplyDelete
  10. tangga jejantas tuuu !!! trauma >_<
    harharhar, jtuh kt situ.. nseb mkcik2 kerepek tu tak tgok.. =="

    anyway,asl x tepong cekbolat? bolat org alor star! bahahaha

    ReplyDelete
  11. klu aku gi sana pon mau rabak poket nih

    ReplyDelete
  12. hihi,jat pun baru sekali jejak kaki kat pdg besar,rasany lg kagum tgk ladang tebu drpd kedai2 kat pdg besar 2.hihi.cntik sgt view dia.

    ReplyDelete
  13. salam waty,

    wow mmng sesaklah kan cuti2 sek bgini... kacang apa tu? yg tin merah tu ke?


    aduh sorry ye, akk tlmbat mnyinggah ;P

    ReplyDelete
  14. kalau p padang besaq mmg tak kan nampak duit p mana kak...tau2 je susut..hihi

    ReplyDelete
  15. anda ditag...http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/2012/03/saya-kena-tag.html

    ReplyDelete
  16. seronoknya aty, jalan2 utara, ummi pun dah lama tak ke sana,balik nanti bolehlah jugak buat program jelajah utara ni

    ReplyDelete
  17. @khairul... normal tu bang... tempat yang dekat tu yang malas nak p... yg jauh juga dicari... hehehe

    @C.M.A @ CikMoonAdnan... cite langkawi lagi best...

    @Cik Ecah... tu bestnya jadi blogger... nak gi mana2 bleh tanya dorg... hehehe

    @LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™... insyaALLAH kak...

    @Kakzakie... saya takkan puas selagi tak jelajah seluruh Malaysia kak...hihihi

    @CekbOlat-bOlat... ni mesti kes excited sampai terjatuh...hehehe

    @zati embong cantik kan pemandangan ladang tebu... luas sangat...

    @redza.. robek + kering kontang...

    @MulutPayau lagi best kalau dapat p banyak tempat...

    @So Shy Lady (SSL)... aha... kacang dalam tin merah tu... my fav...

    @Munnafendy tau tak pa... tapi bukan selalu... seringkali jer... hehehe

    @[sutera kasih]... dah duduk tempat org... wajib jalan...

    @ummiross... jelajah ummi, jgn tak jelajah...

    ReplyDelete
  18. dulu masa study kat perlis, depa kwn2 tak panggil padang besaq tp diomputeh menjadi big field..hehee sama je...
    berjalan sakan betoi la...tetiba nak jeles sikit..huhuu

    ReplyDelete
  19. ala...orang selalu pergi cuti akak bilalah lagi..jeles tau hehee

    ReplyDelete
  20. lama xke sana....rasa rindu pula bila tengok2 gambar ni

    ReplyDelete
  21. fullamak... indahnya jalan2 tempat orang.. nun menghijau yang bewarna warni.. ehe

    ReplyDelete
  22. uncle tak mampu untuk bercuti...

    (malu)

    ReplyDelete
  23. arghh..mmg menyampah..asyik bercuti je ko ni..jelez aku tao..haha~

    ReplyDelete
  24. wow..pi padang besar memang gila jadinya.sy yg selalu ke padang besar pun, setiap kali pergi mesti ada la benda yg teringin nk dibelinya.rambang mata tau. rmh sy 45 minit jer dr padang besar..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis