dwatyKNY: SELAMAT HARI WANITA...

Thursday, March 8, 2012

SELAMAT HARI WANITA...

salam batik wahai wanita...


Ketika Allah SWT menciptakan wanita,

Malaikat datang dan bertanya, "Mengapa begitu lama, Tuhan?"

Tuhan menjawab, "Sudahkah kamu lihat semua detik yang AKU ciptakan untuknya?"

Dua tangan mesti di bersihkan, setidaknya terdiri dari 200 bahagian yang boleh di gerakan & berfungsi baik agar dapat mengolah berbagai jenis makanan...

Mampu memberikan kenyamanan bagi anak-anaknya...

Mempunyai pelukan yang menyembuhkan rasa sakit hati & kesengsaraan...

Dan semuanya cukup di lakukan dengan kedua tangan ini...


Malaikat menjawab, "Hanya dengan dua tangan ini?"

"Tetapi...,Engkau membuatnya begitu halus & lembut"

"Ya..., AKU membuatnya begitu lembut, tapi kamu belum dapat bayangkan kekuatan yang AKU berikan kepadanya agar ia dapat mengatasi banyak hal luar biasa"

"Apakah dia mampu berfikir?" Tanya Malaikat

Tuhan menjawab, "Tidak hanya berfikir, dia juga mampu berunding dan mengutarakan pendapatnya"

Malaikat itu menyentuh dadanya,
"Tuhan, Engkau buat ciptaan ini kelihatan lemah & rapuh, seolah banyak sekali beban untuknya"

"Itu bukan kerapuhan, itu air mata. AKU berikan padanya supaya dia boleh mengekspresikan kegembiraan, kegalauan, cinta, kesepian, penderitaan, dan rasa bangga"

"Engkau memikirkan segala sesuatunya, wanita ciptaan-Mu ini sungguh menakjubkan"

"Ya....., Harus...!!! Wanita ini mempunyai kekuatan untuk mempersona lelaki... Dia dapat mengatasi beban hidup, mampu menyimpan kebahagiaan dan pendapatnya sendiri...

Mampu tersenyum bahkan ketika hatinya menjerit...

Mampu tertawa saat hatinya menangis...

Dia boleh berkorban demi orang yang di kasihinya...

Dia boleh melawan ketidakadilan...

Dia bersorak disaat melihat temannya bahagia...

Hatinya terluka saat melihat kesedihan...

Dia tahu sebuah ciuman & pelukan dapat menyembuhkan luka...

"CINTANYA TANPA SYARAT"


Malaikat sangat kagum, "Lalu apa kekurangannya?"

Tuhan menjawab, "Hanya satu hal....., Dia terkadang lupa betapa berharganya dia"


SELAMAT HARI WANITA 


buat 
WANITA SELURUH DUNIA

sumber

psssttt : tak sabar tunggu berita baik dari PICC... nak tengok tv, tv kat office ni rosak... = SBPA diBATALkan... sekian

21 comments:

  1. slmt hari wanita.. jadi wanita memang indah

    ReplyDelete
  2. selamat hari wanita..dwaty..utk wanita-wanita je..huhu

    ReplyDelete
  3. wanita ni sangat special..selamat hari wanita :)

    ReplyDelete
  4. selamat hari wanita juga~
    salam kenalan..

    thanks singgah my blog..ifolo here sekali..

    ReplyDelete
  5. Ibu, Isteri, Wanita dan GirlFriends..

    Oooppsss yang last tu tolong abaikan...

    Adalah insan yang paling istimewa... Pikul tanggungjawab yang paling berat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala apa salhnya nak wish ngn gf... Gf pun wanita gak... Hihi

      Delete
  6. slmt hari wanita.....setiap kejadian ALLAH ada fungsinya.

    ReplyDelete
  7. selamat hari wanita juga :D

    terharu bc entry ni...bersyukur saya sebagai wanita...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st time baca pun saya terharu gak.. Tu yg terus share..

      Delete
  8. Nice! Thnx ^^

    Selamat hari wanita jgak =)

    ReplyDelete
  9. salam dwaty,

    Selamat hari wanita dwaty....bangganya jadi wanita ni kan....

    ReplyDelete
  10. Menarik. Saya suka membacanya. Jazakallah.

    ReplyDelete
  11. selamat hari wanita.. smg wanita lebih pandai menjaga diri pada zaman kekejaman mcm skrg.. huhuhuhu.. kesian wanita hari ini :(

    ReplyDelete
  12. selamat hari wanita buat dwaty dan semua.. (",)

    ReplyDelete
  13. selamat hari wanita untuk kamu jugak . heeee :)

    ReplyDelete
  14. selamat hari wanita =)
    Bsyukur juga kkdg jadi wanita ni kan hihi

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis