dwatyKNY: rambang MATA di HARI BELIA...

Friday, May 25, 2012

rambang MATA di HARI BELIA...

salam jumaat...


korg dah round2 ker gerai2 yang ada di KARNIVAL HARI BELIA??? 
tak ROUND LAGI?? 
malas nak p??? 
sesak??? 
jauh??? 

ok takpe... aku paham... aku pun tak suka sesak2 ni... kalau duduk jauh lagilah aku tak pegi... ni sebab dah ada depan mata... memang rugilah kalau tak cuci mata... hehehe... lagipun 3 hari pertama tak sesak lagi... yang aku perhatikan, rata2 pengunjung pun adalah warga Putrajaya sendiri...

esok dan lusa... confirm ramai kot... dengan adanya JOM HEBOH... pasti akan lagi meriah... di Presint 4 saja akan beriaran secara langsung Nasi lemak kopi o... insyaALLAH esok, aku tengok kat TV jer lah... sebab aku dah ada kat kampung time tu... seronoknyer..

buat tatapan dan sedikit info... aku ada ambik beberapa pic gerai2 yang berjualan... sebenarnya ada banyak lagi gerai... tapi aku pun dah rambang mata... so, faham2 jerlah...

 fisrt day... aku main permainan baling gelang dari jauh...
dapat lah sebotol FANTA OREN...

 gerai jual makanan...

gerai pameran...

Sedap juga air ni... tapi aku tak beli lah..

 tu dia.. tak cukup dengan kaunter bergerak... 
KEPSI buka gerai tiang pacak...

nak tanya pasal BANKRAP pun ada...
penat bertanya... boleh pekena air sejuk... tak jauh... sebelah jer...

 bila dengar pengumuman beli 1 CAMERA percuma 1 Camera...
terus kena serbu...

 comel sangat tengok patung2 ni...
so creative...

"beli kak jangan tak beli"

 ambik ko... 80% diskaun

 hah... kalau korg nak tau...
gerai HANDPHONE antara yang jadi tumpuan...

 penat berjalan... jangan risau...
bas train disediakan... percuma...
 tak nak turun pun takpe... tapi pusing2 kat situ jer lah... 
jangan memandai nak minta tolong hantar sampai rumah...

 biar betik RM10... buah betik pun mahal kot... hehehe

 "untuk adik2... booth upin ipin pun ada... 
esok bawa mak ayah datang sini... hehehe"

 ku fikirkan NARUTO...rupanya NARUDDIN...

 K-POP garden???

aku suka booth ni... ada SUPER MARIO..

 nak sign juga.... hehehe

  ni pula booth hasil tangan budak2 U...
 ini bukan sebarang lukisan...
ini lukisan timbul... memang kreatif...

 nak jumpa ARTIS... kena masuk CELEBRITY PLANET...

aku sempatlah jumpa FIDA...
tu pun sebab dia ada gerai sendiri...
ko hado???


psssttt : doakan aku selamat sampai di negeri kelahiran...sebelum tu nak jalan2 lagi cari sesuatu tuk dibawa balik kampung... kang bising plak dorg... balik tangan kosong...:)

15 comments:

  1. nak pergi pk banyak kali..sesak semacam je...nak parking kat mana pun tataw....apapun moga selamat sampai ke destinasi kampung halaman.

    ReplyDelete
  2. waaa...syok laa...

    hmmm adik ajak p... tapi cam malas.. sebab jauh.. haha.. alasan..alasan..

    malas nak tempuh org yg ramai..

    ReplyDelete
  3. x penah pegi.. lagi2 dah duduk jauh camni.. lagi takpat pegi.. mesti jem bangett

    ReplyDelete
  4. Macam menarik jerk.. tapi tu ler..kalau nak pergi senang ke nak parking.. kang pusing cari parking jerk dah ambik masa..

    ReplyDelete
  5. memang rambang mata datang sini...
    kalau bawa anak mata kena cekap, takut hilang...

    moga selamat sampai di kg...

    ReplyDelete
  6. Mersti beli di gerai sini aje sebelum balik kampung. Ole-oleh balik Sabah. Dari Sabah balik sini pun kena beli ole-ole juga...

    ReplyDelete
  7. ni pakej sekali gan cuci duit gan mate...

    ReplyDelete
  8. sy mungkin x dtg..tgh demam lg ni

    ReplyDelete
  9. td lady tgk kat tv.. rancangan ape nth.. al kuliyyah ke ek.. lupe..

    ReplyDelete
  10. td lady tgk kat tv.. rancangan ape nth.. al kuliyyah ke ek.. lupe..

    ReplyDelete
  11. bestnya... urmm.. tapi tak dapat pergi kot.. hehe

    ReplyDelete
  12. besar kanivel ni...mau basah ketiak nak round semua tu...hehe

    ReplyDelete
  13. kalau dah depan mata, mmng rugi tak pegikan..akak tak dapar pergilah dik...huhuhu....

    ReplyDelete
  14. Bila dah letak gambar ni, bolehlah akak cuci-cuci mata...nak pegi jauh...kalau dekat..memang akak dah pegi dah ni....:)

    Selamat bercuti dan Balik kampung !!!...

    ReplyDelete
  15. I was there. It was awesome!!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis