dwatyKNY: hadapi dengan senyuman...

Monday, June 4, 2012

hadapi dengan senyuman...

kembali bertugas setelah SEKIAN LAMA bercuti...
SEKIAN LAMA yang membawa maksud... SEMINGGU sahaja...
SEMINGGU yang membawa maksud... TAK PUAS sebenarnya...
TAK PUAS yang membawa maksud... BERMANJA dengan mak...
BERMANJA yang membawa maksud... mak aku... SUKA HATI akulah nak bermanja... hehehehe


pic ini di ambil di satu lokasi yang semakin menjadi tumpuan di SABAH...


banyak cerita yang ingin aku kongsikan...

tapi, melihat kertas2 putih bertaip yang memenuhi ruang meja juga belakang kerusi empukku... aku kehilangan kata2... ni kalau tikus main sembunyi2 dengan lipas... confirm tak jumpa punya si lipas... melainkan tikus minta bantuan cicak... eh?? apa aku merepek ni???... aku perlu menyusun atur jadual... yang mana perlu disiapkan duhulu... aku yakin bila dikumpul menjadi satu... kertas2 ini mungkin akan lebih tinggi dariku... itulah pekerjaanku... bila tidak dibuat.. semakin bertimbun... bila sudah dibuat... tetap tidak akan pernah habis... 

merunggut??? buat apa nak merunggut pasal kerja... itukan sumber REZEKI kita... tapi tipulah kalau aku kata tak pernah bising... tak pernah mengeluh... tak pernah tensi... aku juga manusia yang bekerja dengan manusia... pasti akan timbul ketidakpuasan hati... tapi bila dah penat, pandai diam sendiri dan belajar untuk hadapi dengan senyuman... 


psssttt : rabu ni exam... jangan di tanya exam apa... coz aku sendiri tak tahu apa yang perlu diulangkaji... tengok bukunya saja pun aku dah ngantuk... macammana nak belajar??? takkan nak baling dadu atau main tembak2???... ohhh tidak!!! 

29 comments:

  1. memang tak puas hik..hik..
    gud luck.....

    ReplyDelete
  2. life have goes on kan ... walau bercuti bila dah start kerja nak x nak kena kerja juga
    cari sesuap nasi kan ;)

    ReplyDelete
  3. alolo sian dia..anak perantau kan..
    bila dpt cuti lama seronok..tp biler dah nak start keje sedih jer yea...

    ReplyDelete
  4. Lembut airmuka mak dwaty... seminggu cuti pun rasa tak cukup kan. Tapi kena ingat juga ada kerja dan exam tak apalah boleh balik lagi lain kali...

    ReplyDelete
  5. wahhh..gud luck exam! smga dapat A..hehe

    ReplyDelete
  6. semoga berjaya.....

    habis exam bermanja lah balik dgn mak

    ReplyDelete
  7. senyum saja kan Dwaty..yg pasti,kasi redah!~ =)

    ReplyDelete
  8. http://mindaspeaking.blogspot.com/ (link baru saya) =)

    ReplyDelete
  9. bila banyak kerja, memang tensi je rasa..lagi-lagi bila kena push suruh cepat..

    apepun, good luck exam..:)

    ReplyDelete
  10. yeap....senyuman...mampu memberi kekuatan...

    ReplyDelete
  11. mana pernah puas kalau bermanja dgn mak kan? :)

    ReplyDelete
  12. Salam Dwaty...
    Bermanja dengan mak memang tak pernah puaskan...kalau boleh nak duduk dalam pelukan mak setiap hari..betul tak??....he..he..

    Akak rasa waty ni mesti kerja berkaitan kewangan...hari rabu ni..ada exam untuk kakitangan kewangan..akak teka aje...kalau silap jangan ambik hati ye..:)

    ReplyDelete
  13. @kak azi... teror la... betul tu.. kalau boleh nak bermanja jer ngan mak...

    ReplyDelete
  14. exam nak naik pangkat yerk?

    mesti tgh baca buku malaysia kita la tu kan...


    Good luck,masa bujang manjalah puas2 dengan emak..esok ada anak,giliran cucu manja dgn nenek pula...

    ReplyDelete
  15. setiap saat kalau boleh nak bersama mak kan....mmng tak puas2...
    Akak pun sllu jer merungut pasal kerja...bila bnyak kerja, mulalah stress melanda..huhuhu...

    gud luck utk exam ya dik...

    ReplyDelete
  16. kalau cuti lama sikit memang jadi macam tu kan heee

    kena bangkit dari kemalasan

    ReplyDelete
  17. bila citer pasal keje mmg tak pernah habis...huhu..

    anyway, gud luck for ur exam!!

    ReplyDelete
  18. masa bersama ibu adalah masa yang paling membahagiakan.. (^____^)

    gud luck xam (^___^)

    ReplyDelete
  19. dah cuti semiggu masih tak cukupp?? apo lagi apply la lagi seminggu cuti...hehe

    ReplyDelete
  20. gd luck with doa mak tu!.... salam kenal n dah follow u

    ReplyDelete
  21. kerja memang tak akan habis..
    hadapi dengan senyuman ^^

    ReplyDelete
  22. tension2 pun kena keje jugakkan...hehee

    ReplyDelete
  23. Assalammualikum....
    salam ziarah dan singgah kat sini dah follow..
    salam perkenalan ...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis