dwatyKNY: PERDANA PARK @Tanjung Aru, KK

Tuesday, June 19, 2012

PERDANA PARK @Tanjung Aru, KK

Assalamualaikum...

masih lagi mood "semuanya ada di KK, macam di KK"...^_^

ok guys... aku nak introduce kat korg 1 tempat ni... rasanya ramai yang dah tahu, ramai yang dah pergi dan ramai yang dah share dengan kengkawan... sebagai warga sabah... aku pun tak nak ketinggalan untuk memaklumkannya kepada korg walaupun agak kelewatan... 

kot2 lah korang merancang nak honeymoon @ melancong ke SABAH sekali lagi... dialu2kan kedatangan korg ke sini...


dirasmikan oleh PM kita awal tahun lalu... berfungsi sebagai tempat beriadah untuk seisi keluarga... tempat berjogging, taman permainan juga disediakan... dan menjadi tumpuan orang ramai pada waktu malam bagi menyaksikan pertunjukkan AIR PANJUT BERIRAMA... lebih kurang sama macam Air pancut berirama SURIA KLCC... cuma, yang mana lagi best??... sila saksikan dan compare sendiri... pelbagai lagu dimainkan, melayu, cina, india, semua ada... poco2 juga tidak ketinggalan... 


menariknya tempat ini... terletak di area TANJUNG ARU simpang ke KKIA airport... turun dari kapal dah boleh singgah terus... selesai pertunjukan, boleh langsung ke PANTAI TANJUNG ARU... lepak2 makan JERUK sambil melihat dan mendengar deruan OMBAK... perghhh... syiokkkkk... 

  
kredit picture to Augustine Photography dan Azimashaary


nak letak picture hasil tangan aku tak lawo... 
sib baik aku lawo... kekekeke 

aku ada ambik video... tapi x dapat upload atas sebab2 tertentu... 
 I am sorry... 


tiada bayaran dikenakan setakat ini... 
hanya perlu bayar parking mengikut jenis kenderaan...


psssttt : aku tak pernah lagi tengok air pancut SURIA KLCC... ermmm... bilalah dapat tengok??? 

24 comments:

  1. best kan cuci mata d sini..malam2 lg dgr lagu smbil tgk tu pancutan air hehe

    ReplyDelete
  2. Masuk dlm list ni. dalam perancangan nak ke Sabah. TQ =)

    ReplyDelete
  3. ada rezeki nti nak ke sabah..insyaAllah

    ReplyDelete
  4. wa... terpegun tgk .. cantik giler ni mmg menarik!

    ReplyDelete
  5. Suria KLCC dan yg dwaty tunjuk ini pun kakak tak pernah tengok lagi. Kalau di Sentosa Island kakak adalah sebab dekat hihi...

    ReplyDelete
  6. Dwaty..
    memang lawapun tuan punya blog ni...:)

    Akak pernah tengok air pancut kat KLCC dulu, memang cantik tapi sekarang ni tak tahu la macamana...

    ReplyDelete
  7. masih belum berkesempatan nak ke KK dwati.. huhuhu.. bla nth agaknye akan dpt ke sana..

    ReplyDelete
  8. menarik jugak eh fountain kat situ?

    ReplyDelete
  9. wow cantiknya..tgk gmbar pn dh trpegun..kalau alam realiti mesti lagi cantik...

    ReplyDelete
  10. TIDAKKKKK>.............


    aku sgt jeles ni kerana masa dtg ke KK tempoh hari aku tak dpt layan persembahan air pancut berirama ni.

    disebabkan terleka.cissss

    ReplyDelete
  11. cantiknye....tak jejak lagi kaki ke sabah pun...hehee

    ReplyDelete
  12. rindunya ndak ke sana...insya Allah akhir tahun nie akan datang

    ReplyDelete
  13. terbaik la air pancut tuh...!!

    ReplyDelete
  14. Bestnya ada persembahan air pancutan..bila lah fiq nak pergi sabah ni..:)

    ReplyDelete
  15. kalau ada rezeki nak ke KK..
    air pancut cantik betul warnanya....

    ReplyDelete
  16. cantik air pancutnya...dah masuk dalam list utk tahun melawat Msia next year...thanks dwaty.

    ReplyDelete
  17. Baru2 ni kakcik singgah di Tanjung Aru tapi sekejap sangat sebab nak berkejar ke lapangan terbang. :)

    ReplyDelete
  18. subhanaallah.. lawanya... tapi yg last tu lagi lawa..=D

    jom singgah sekejap..=D
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/06/still-jahat-walaupun-dah-solat.html

    ReplyDelete
  19. dah boleh jadi duta pelancongan sabah dah kamu nie bah..hehe..kemain jalan die ek..bawak la kitaorang sekali..huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis