dwatyKNY: FLOWER GARDEN aka FLORIA 2012 (pic)

Tuesday, July 10, 2012

FLOWER GARDEN aka FLORIA 2012 (pic)

Aku percaya... 
dah ramai blogger2 especially yang berumah TANGGA di PUTRAJAYA dah pun share pic2 sempena FLOWER GARDEN yang berakhir minggu lalu...

sebagai salah seorang yang juga berumah LIFT di Putrajaya... aku juga tidak mahu ketinggalan untuk berkongsi gambar2 yang telah aku ambik menggunakan camera handphone 5 megapixel ku buat tatapan korg yang jauh nun disana.... ececececehh...

dimulakan dengan...


papan tanda... hehehe

aku nekad kesini pada hari pertama...
kelebihan yang boleh dilihat pada hari pertama ialah...


see.... bunga masih segar bugar lagi...
ermmmm... wangi.... aku tipu


memula tu aku ingat bunga2 ni saja jer ditanam berwarna warni...


rupa-rupanya... apabila diamati betul2... ia adalah perkataan FLORIA...
maaf... aku tak cukup ketinggian untuk snap lagi tinggi supaya lebih jelas...
ini jer yang termampu..


rasa nak terjun jer atas bunga ni tapi tak sampai hati... 
aku bukan perosak alam... 


tak jemu mata memandang...


bunga-bunga matahari...
saban hari... lalalalari...
lupa lirik


EH??? tetiba jumpa cili color purple...
dan...
periuk kera ke ni???


meh tengok taman2 yang direka untuk bertanding...


1 MALAYSIA versi terbalik...


beri laluan... beri laluan... PANCAGARAM nak lalu...


buat apa tu kak???


wakil dari BORNEO...


sape nak ikut aku balik Sabah??? jom naik kapal!!!!


 ala tomei... tomei..


awat ramai orang berkumpul dalam taman rama2 PENANG NI??


 Ohhh...
ada sang bunga sedang menari rupanyer...


dalam banyak2 taman yang ada disini...
JOHOR adalah JUARA taman segala taman...


seyes... memang lawo....


tu dia...
pengantin juga mahu bergambar kenangan di taman JOHOR ini... 


so, colorful 


 penyu oh penyu...


ko tak suka aku ambik gambar ko erk???


sombong la kau penyu...
tengok si sotong... comel jer dia senyum....


hah!!! inilah yang dinamakan..
DALAM HATI ADA TAMAN BUAYA...


euwwwww
taman yang paling mengelikan... 


psssttt : ini baru siang hari... malam ada lagi... tapi... next entri... aku nak baca novel baru beli... hihihi

17 comments:

  1. cantiknya....
    Alaaaa dik, akak tak sempat pergi laa...memang terasa rugi sangat...

    ReplyDelete
  2. hi salam kenal =)
    wahhh cantek2 gambar!

    ReplyDelete
  3. Dwaty...
    Bertuah betul orng Putrajaya....macam-macam aktiviti ada....TQ ye sudi kongsi gambar, bolehlah akak cuci mata....:)

    p/s..akak suka tengok bunga ros tu....

    ReplyDelete
  4. aku jugak lah yg tak dan2 nak pegi...huhu...

    ReplyDelete
  5. tak boleh-tak boleh... uncle bersin! banyak sangat debunga!

    ReplyDelete
  6. cantik2...semua..kreatif sungguh

    ReplyDelete
  7. zana pergi waktu malam.. tp x ambik gmbr pun.. hahahha.. teruk kan? nama jer duduk putrajaya.. thn ni mmg x sempat nak gie waktu siang.. bz sokmo..

    tmn mmg betul la.. tmn yg paling cantik adalah dr Johor.. siap bolehnaik menara tu.. terbaikkkkk...

    ReplyDelete
  8. wife den bising2 tgk gambaq hang ni....dia kata...tu lah bang...dah dekat tak maw gi....alahai.....

    ReplyDelete
  9. banyaknya bungaaa !

    kalau dekat, kite mesti singgah jugak floria tuu. pak kal jauh. :D

    ReplyDelete
  10. wah..beznye..tringin rs nk pg..tp jauh...xpe..menumpang kehepian nengok pic ni pn dh cukup...yg rose byk2 tu..beznye..nk curik 1..hehe

    ReplyDelete
  11. wah seronok nye tngk bunga2..tak dapat g pon xpe..leh tgk sini..huhu..sempat lagi die nyelit kat kapal tu ek?haha..

    ReplyDelete
  12. lepas nih aku nak tukar profesion lak, jadi tukang jual bunga.

    ReplyDelete
  13. hadoii sentapp hatey nengokkan bunga-bunga neh semua tauuu...memang tetiap tahun ader event neh kann...

    bertuah orang Putrajaya...:)

    ReplyDelete
  14. wah bestnya!! hari lain tiada ka ni?

    ReplyDelete
  15. tiada... setahun sekali jak pesta bunga ni...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis