dwatyKNY: MENGELUH tak bagi MERDEKA pun...

Wednesday, August 29, 2012

MENGELUH tak bagi MERDEKA pun...

usai Ramadan...
mai plak 'ujian'...
pening... pening... last2 migrain...

benarlah kata orang...

kalau badan penat..
badan jer lah yang penat...

tapi kalau otak penat...
dengan badan2 sekali penat...

nak mengeluh...
dikata tak baik...
bukan dikata... memang tak baik...
sama seperti tidak bersyukur...
bahkan tidak akan membantu sedikit pun...

tapi, bila otak dah jammed...
ter'mengeluh' juga akhirnya...

akibatnya...
mengalirlah energy negatif...

antaranya...
MALAS UPDATE BLOG...
erkkk???

Mengeluh adalah tanda kita tidak mensyukuri nikmat, maka kita tidak akan mendapatkan tambahan nikmat, sebab nikmat akan ditambahkan kepada mereka yang beryukur. Mengeluh tanda kita tidak sabar, padahal orang sabar dekat dengan Allah. Berarti jika mengeluh kita akan dijauhi oleh Allah. Jika kita dijauhi Allah, maka pertolongan-Nya pun akan jauh dari kita.

ya ALLAH... jangan jauh dariku... 
kerana aku perlukan-MU tiap waktu...


SELAMAT HARI MEDEKA
ingat merdeka.. ingat mak...
coz mak aku lahir pada tahun 1957...

23 comments:

  1. Assalamualaikum dwaty,

    Selamat hari raya maaf zahir batin..

    Betoi tu dwaty,kadang2 tu termengeluh jugak kan...kena sabar banyak2 nih...

    ReplyDelete
  2. Salam Waty...
    Selamat Ulangtahun buat Emak waty..semoga emak waty terus diberi kesihatan yang baik olehNya, panjang umur dan dimurahkan rezeki serta berbahagia selalu...amin.

    macamana ye nak jadi orang yg.sabar segala-galanya..sebab akak ni kadang-kala tak sabar jugak orangnya...:(

    ReplyDelete
  3. biasalah tu bila dh bercuti lama sakit m tu payah nk dibuang hehehe

    ReplyDelete
  4. assalam waty..ensuami acik lahir sama tahun dengan mak wati la..tahun merdeka

    ReplyDelete
  5. ema pula cam chipsmore..kejap ada..kejap tak ada..heheheh..busy dgn kerja

    ReplyDelete
  6. bahang raya masih terasa...dh tak ingat sgt nk merdeka day dh ye, hehe..

    Mak akak pun lahir tahun 1957 tp tak sempat nk sambut usia ke 55 oktober ni sbb dia dh pergi buat selamanya Jun yg lalu.

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Raya dik..
    Kita hyalh manusia biasa yg trkdg xmampu menanggung beban yg berat.....

    ReplyDelete
  8. abg buat show masa medeka nanti

    ReplyDelete
  9. Selamt hari raya...happy birthday juga buat mak dwaty yer...

    take care...

    ReplyDelete
  10. kalau penat, its mean Allah nak beri kita rehat.. maka rehatlah :)..

    ReplyDelete
  11. btol2.. kalo otak dah letih... ngan badan sekali letihnyer...

    ReplyDelete
  12. sabar dengan dugaan.. maanis nanti hasilnya

    ReplyDelete
  13. awak.

    take care.

    pergi free kan otak kejap okeh~

    ReplyDelete
  14. Betul. Anyway, happy merdeka day =D

    ReplyDelete
  15. salam merdeka..rest la..huhu..xde mood nak update blog tu cam sy alami..haha..

    ReplyDelete
  16. selamat hari merdeka..hehhehe

    ReplyDelete
  17. ujian? bende normal r tu dalam hidup.. nak uji sejauh mana tabah manusia tu kan? banyak2 sabar ye.. pikir betul2, insyaallah leh setel ujian tu..

    ReplyDelete
  18. selamat hari raya
    selamat hari merdeka
    happy besday to mak..

    kuatkan semangat, insyaAllah pasti selamat semuanya.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis