dwatyKNY: lawak tengahari...

Tuesday, October 2, 2012

lawak tengahari...

pada satu hari yang cerah, ada 2 orang pemuda yang secara kebetulan masuk ke sebuah restoran terkemuka dengan gaya ala-ala macho. mereka ini bukanlah saudara mara malah tidak kenal antara satu sama lain. mereka duduk di meja pilihan masing2 yang bersebelahan. nak dijadikan cerita, ketika meminta pesanan makanan :

pemuda 1 : give me, meehoon tomyam seafood.
pemuda 2 : sama
pemuda 1 : strawberry float.
pemuda 2 : aku pun nak strawberry float.
pemuda 1 : bagi juga skyjuice, satu gelas.
pemuda 2 : sama... skyjuice.
pemuda 1 : bawakan aku ashtray yaa...
pemuda 2 : aku pun sama... bagi aku ashtray...

disebabkan hairan dan bengang dengan pemuda yang duduk disebelahnya itu ayik mengikut benda-benda yang sama dipesannya, maka :

pemuda 1: hei saudara, apahal dengan kau ni... dah la semua yang aku pesan kau pun nak pesan. ashtray yang aku minta pun kau nak sama juga. tak ada taste langsung atau kau sengaja nak cari pasal?? minta ler benda lain... asyik tiru orang aje... huhhhh!!!

pemuda 2 (dengan penuh yakin) : hey... saudara, ingat lu sorang ke pandai makan ashtray???


psssttt : happy lunch guys... jangan makan ashtray tau....

14 comments:

  1. hahahah ni mesti br keluar hutan ni hehehe

    ReplyDelete
  2. hahaa.....sah2 dia tataw nk order apa...ashtray dia ingat maknan gak...

    ReplyDelete
  3. sape plak la yg nak makan ashtray ni~ adoyai..

    ReplyDelete
  4. terima kasih waty menceriakan acik hari ni

    ReplyDelete
  5. hahaha... dia mmg nak makan ahstray kot..lalalala~

    ReplyDelete
  6. bekas habuk rokok tu....nak makan ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup... sebab dia ingat ashtray tu sejenis makanan.... hehehehe

      Delete
  7. he..he.. nak ikut sangat kan.. sampaikan ashtray pun ingat menu baru kut.. ha..ha..

    ReplyDelete
  8. Salam...

    Saja je tu yang sakitkan hati wooo...Anyway Azera singgah & follow sini ye...

    Dijemput untuk join segmen Azera....

    [GIVEAWAY] Kelasss Kau! Apa Rahsianya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx azera.... follow awak juga...

      kalau ada masa saya join ye...

      Delete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis