dwatyKNY: Universal Studios Singapore : Beli TICKET

Tuesday, December 11, 2012

Universal Studios Singapore : Beli TICKET

first time jejakkan kaki di Kota Singa... niat hati sekadar untuk berkenal-kenalan... itupun sebab member ajak... kebetulan dia nak balik kampung... so, bolehlah pakat ramai2 jenguk kota singa sekali katanya... sempat berkenalan ataupun tidak... boleh baca di SINI...

sebulan selepas itu... aku dirisik sekali lagi... kali ni member lain a.k.a PnNana plak yang mengajak... aku yang pantang dengar 'jom bercuti' mestilah ON punya... apatah lagi... percutian ini telah ditaja dirancang dengan teliti... aku hanya perlu bagi pendapat dan bila semuanya OK silalah hulur duit beb... 

sebelum aku bawa korg jelajah UNIVERSAL STUDIOS SINGAPORE... kita lihat dulu... apakah perancangan awal yang perlu dibuat (cewah... dah macam nak mengacarakan rancangan MAKAN ANGIN TV9 plak)


1) beli tiket USS... 
kami beli ticket secara ONLINE... yang mana LEBIH MURAH dari beli terus di kaunter tiket... tapi bila sebut pasal beli online ni... persoalan yang akan timbul adalah... BOLEH PERCAYA KER??? Alhamdulillah... agent yang dihubungi boleh dipercayai walaupun berhubung hanya melalui email... oleh kerana kami memilih tarikh yang jatuh pada minggu cuti sekolah... dan juga ada anak kecil yang dibawa sekali... so kami sepakat untuk membeli tiket UNIVERSAL EXPRESS... walaupun agak mahal dari biasa tapi berbeza sedikit sahaja... bagi aku ia sangggaattttt berbaloi2 coz boleh main semua permainan tanpa perlu menunggu lama... hehehehe... nak cite panjang aku tak reti... so, korg klik link dibawah ni... tuan blog ada petua, cara2 nak beli tiket murah USS...

2) booking tiket bas....
Dari Putrajaya ke Johor kami menaiki kereta... tapi dari Johor ke Singapura, kami memilih untuk menaiki bas yang disediakan oleh pihak ODYSSEY... ODYSSEY menawarkan perkhidmatan pengangkutan bukan saja terus ke USS, tapi juga ke tempat2 lain seperti LEGOLAND... perlu booking awal... terletak di Tune Hotel Danga Bay... harga tiket RM30(pergi balik) untuk seorang... Sebenarnya ada pilihan lain yang lebih murah... iaitu naik bas diterminal bandararaya Johor Bahru dengan harga tiket RM5.00(pergi) + $5.00 (balik) = RM17.00... memang murah tapi disebabkan perlu berkejaran2 coz takut kena tinggal bas kalau lambat dan mungkin akan lambat sebab ada anak kecil... so kami pilih bayar lebih kepada ODYSSEY...


3) Penginapan...
Alhamdulillah.... rezeki kami coz tak perlu pikir nak tido hotel mana... kami dapat penginapan PERCUMA 3 hari 2 malam dirumah kediaman lama keluarga Pn.nana... hehehe... so, aku tak boleh nak suggest hotel mana yang terbaik... susah2, korg tido jer dekat Tune Hotel tu... bolehlah terus naik bas dari situ... kan senang...

sajO berlakOn kOnOn2 tidO hOtel... hOhOhO...


Selesai sudah semua urusan diatas... pengembaraan pun bermula... tapi sebelum itu... pastikan PASPORT dibawa dan masih sah... kalau tak sia-sia... OK, see u next entry.... 

26 comments:

  1. wah.... nak ikut.......!

    hai.. salam kenal :D


    -Nico Robin-

    ReplyDelete
  2. jadi ada gi Universal studia la ni kan... wah.....................................................................................................................................................

    *nampak tak kejelesen aku tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup... saya nampak kejelesan itu..... :)

      Delete
  3. USS best kan... huhuhu saya dah pergi sekali tapi tak dapat nak main semua sbb beratur panjang, paling best transformer.. insyaallah tahu depan ada dalam list holiday

    ReplyDelete
  4. bulan 1 ni baru nak gi sana..
    jom bercuti...
    ahahahaha

    ReplyDelete
  5. wah.. bestnya ke uss.. lagi best bila ada tiket express... tak perlu nak beratur panjang dan lama.. kalau ada rezeki akak pun nak pergi sekali lagi..

    ReplyDelete
  6. wah bestnye....bertuah dwaty...moga selamat perjalanan pergi & balik

    ReplyDelete
  7. selamat berlibur disana....seronok la sis

    ReplyDelete
  8. seronoknya dapat ke USS..thnks brkongsi ya..boleh jadi pnduan kalau akak nak ke sana nanti...

    ReplyDelete
  9. bestnya nok...

    tak sabar nak tgk gambar2...

    ReplyDelete
  10. 2 minggu lepas ada PM akak ni cakap nak beli tix USS. tapi akak tu senyap je sampai la ni. patut ke x, saya tanye balik ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dhiera... dah hubungi akk ni ker???
      Hp 012-3949154
      atau e-mel Lan_ieza@yahoo.com

      Delete
    2. kite bru PM kt fb je. xda call or emel lg. bile ea plg lmbt bole beli tiket?

      Delete
    3. dhiera... saya dah tanya member saya... masa dia booking tiket tu... dia call dan email... tapi sekargkan cuti sekolah... kalau dia tak balas mungkin dia sedang bercuti ke luar negara...

      Delete
  11. owh...ada cara2nya jugak ye..
    leh kongsikan apa nama agent tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini FB agent tu...
      Rosmanizah Abdul Rahman

      Delete
  12. Good information. Lucky me I discovered your site
    by chance (stumbleupon). I've bookmarked it for later!
    my web site :: free online casino gameshttp://

    ReplyDelete
  13. Awesome! Singapore is a very perfect place. I really love singapore so much.- dreamvacationbuilders.net

    ReplyDelete
  14. macam mana ea nak beli tiket je. saya tidak mahu pakej yang menggunakan bas. sebab saya ada kereta sendiri

    ReplyDelete
  15. Hi ! Nice post !
    I am Jessica located in Johor Bahru. You can also contact me if you want to buy USS tickets.
    Promotion price available.
    SGD 65 (Adult) & SGD 50 (Child).
    Price negotiable for Group Booking.
    Price include entrance ticket plus FREE 1 day parking at carpark USS, FREE SGD5 meal voucher & FREE SGD 5 shopping voucher!
    Call me: Jessica at 017-7055381 & jessica.travel8686@gmail.com
    Visit my website: Love Travel
    at https://www.facebook.com/lovetravel86

    Thank you for reading! :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis