dwatyKNY: my USS story part 2....

Friday, January 4, 2013

my USS story part 2....

salam jumaat...

my USS story part 1

perut dah penuh... energy dah mari... siang masih muda... apa tunggu lagi... kami pun teruskanlah penerokaan ke destinasi seterusnya...

LOST WORLD
 
dekat sini ada macam2... juga ada terkilan sikit... 


yelah... kami masuk ke tempat ini (pic atas) dengan penuh berlagaknya berjalan mendahului pengunjung2 lain melaui lorong yang berlainan... maklumlah orang guna TIKET UNIVERSAL EKSPRESS so, TAK PERLU BERBARIS... kekeke... tetapi sesampai sahaja di barisan hadapan... kami CANCEL main hanya kerana tiada BAJU HUJAN... kami pelik coz, apsal penjaga pintu tak inform kena pakai baju hujan... actually, bukan tak boleh main tanpa baju hujan... boleh... cuma kalau basah jangan marahlah... dan aku tak nak ambik risiko... banyak lagi permainan aku nak main... tak syoklah bermain dalam keadaan kebasahan... lagipun permainan ini tak mencabar... so, kalau tak main pun tak apa (saja sedapkan hati)... lebih baik aku hulur salam perkenalan dengan dinasour...

dapat jugak ambik gambar dengan dinasour :)

FAR FAR AWAY

yeah!!! semakin jauh perjalanan... akhirnya kami sampai di sini... ehhh??... inikan ISTANA MERTUA SHREK??... apa yang ada dalam istana ni???

ohhh... kisah cinta shrek versi 4D... budak2 ramai yang suka... 
mak bapak budak lagi suka...

 bestt katanyerr...

keluar jer dari perkarangan istana... 
baru jumpa rumah mampu milik shrek... hikhikhik

tengok jam.. dah pukul 4... cepat2... its time for show time... kami kembali semula ke LOST WORLD... nak masuk ke dalam rumah yang tak berapa nak siap ni... entah apa namanya aku dah lupa... biasa... faktor usia...


sampai depan pintu besar... phewww... dah ramai orang rupanya... pertunjukan pun dah lama bermula rupanya... 


kami duduk di barisan hadapan sebelah kiri coz, situ jer yang kosong... tak mahu semakin ketinggalan, mata aku paku terus ke depan... aku lihat salah seorng pelakon mengambil baldi kecil yang berisi air lalu menyiram penonton yang duduk di bahagian sebelah kanan paling depan... kemudian, sorg lagi pelakon lagak tak puas hati juga melakukan perkara yang sama cuma sasarannya penonton di bahagian tengah... melopong aku sekejap... serta merta kami beralih tempat naik keatas... berhimpit pun takpa... janji tak kena siram... kuang ajaq punya pelakon... tapi, penonton suka malah terhibur... dah nama pun lakonan semata2... hehehe


nasiblah jumpa penonton sporting... jumpa aku... aku siram dia balik sekali dengan baldi aku baling... hahahaha... macam berani jer kan???... leka melihat persembahan mereka... tiba2... HUJAN TURUN... dan kedengaran pengumuman  pertunjukan  terpaksa dihentikan buat sementara waktu... kami pun tercongaklah kat situ menunggu sesuatu yang mustahil...


ternyata ramalanku benar belaka apabila sekali lagi kedengaran suara seorang wanita mengumumkan bahawa pertunjukkan terpaksa diBATALKAN kerana hujan turun dengan lebatnya... dan kami pun tercongak lagi kat situ... yelah... kan hujan... nak p mana2 pun tak boleh... nak buat apa2 pun tak boleh... pendek kata... apa pun tak boleh...

orang ramai sibuk membeli baju hujan pakai buang yang berharga 2 dollar

hampir sejam juga kami berteduh bersama pengunjung2 yang lain... tengah menunggu tu... sempat juga aku tidur duduk sekejap... hehehe... malas nak tunggu hujan berhenti... kami sepakat meredah hujan renyai menuju destinasi terakhir...


MADAGASCAR

beriya2 kami masuk sini... malangnya... sekali lagi kami di kecewakan apabila bot dibawah ini dikatakan tidak selamat untuk di naiki... merbahaya... banjir kot... uwaaa... rasa nak nangis kat situ juga...


mereka yang berada di dalam bot pun diarahkan keluar..  

kami ubati kekecewaan dengan berkunjung ke sini plak...

kanak2 terlebih riang...

on the way nak kembali ke pintu utama....
terjumpa lak geng lama... kekeke

tadaaaa... dah besar dah dorg semua... hihihi

 jam sudah menunjukkan angka 6... sebelum beransur pulang... kami singgah sini cari ole2 buat member2...


dari niat nak beli untuk semua member jadi beli untuk dua tiga orang jer... coz, kemain mahal... paling malang... ole-ole yang dibeli pnNANA hilang entah dia letak mana... dah rugi... apa nak buat... tahi kambing bulat2... hahaha...

kelihatan langit semakin gelap... sebelum gerak... makan coklat dulu...


tamat sudah cerita kami.... bye2 Singapore... 
panjang umur jumpa lagi....

psssttt : seperti biasa hanya ada 2 part... tak perlu banyak2 part... ada game yang mungkin aku tak tershare... tapi aku rasa... ini pun dah cukup buat korg jeles... ehhh silap... dah cukup buat korg sure jadikannya salah satu destinasi percutian tahun ini 2013...kan... kan... kan????... pesanan aku 1 jer... kalau boleh janganlah p time hujan... kalau terpaksa p juga... belilah tiket ekspress... supaya cepat... dapat elak hujan... tu pun kalau hujan turun waktu petang... kalau hujan sepanjang hari... silalah balik... p hari lain... tiket valid for 6 month... don't worry :)

22 comments:

  1. bestnye nak pergi...tp kna tunggu musim xujan lew....

    ReplyDelete
  2. Yelahhhhhh! jeleslahhhh ni....

    Heee~

    Bestnya. Hope dptlah ke sana gak. Mane tau kan?

    ReplyDelete
  3. dah dekat dah uss tu. duit je tak cukup lagi. huhuhuu

    kumpul duit p sini. seronok kan ? :D

    ReplyDelete
  4. Alamak...baca citer ni..akak lak rasa ralat.
    Ye lah..dh laa bayar tiket mahai..semua jadi tergendala disebabkan ujan. Takleh ke dorang buat permainan yg leh jer on walaupun hari ujan lebat?? mm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah risiko yang kami kena ambik... dah tau musim hujan tapi pegi juga coz... time tu jer yang free... hari lain masing2 sibuk... sebab tu kami ambik tiket ekpress... nak kejar masa... takut hujan... tapi still oklah coz hanya 2,3 permainan jer tak leh main angkara... yang lain semua kami terjah... :)

      Delete
  5. ritukan.. kawan aku ada pergi.. masa tgk gambar di balik dari universal studio tu kemain jeles la aku.. ni aura jeles tu dtg balik bila tgk gambar best ko kat sana

    lagikan.. hari tu tak nampak gambar kat water world tu..

    ReplyDelete
  6. wah wah..mmg nampak best..cuma kene g waktu yg tepat,kan~ pernah hampir pegi sini tp x jadi.sobs*

    ReplyDelete
  7. tgk gambar2 mu ni, makin tak sabar lak aku nak ke sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah... dah plan nak gi sini la ni???? mai kak jgn tak mai... bawa famaly... bawa anak jalan2... :)

      Delete
  8. wahhhhh.... moon tgk pic pon..dah rasa seronoknyerrrr

    ReplyDelete
  9. Dwaty masuk ikut woodland ke ikut Tuas 2nd link? Seronok betul kakak tengok:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 kali p... dua2 ikut woodland kak... cuma bezanya... 1st lalu jalan depan... 2nd cam lalu jalan belakang... dua2 jauh... so, kalau nak suh tunjuk jalan mmg tak ingat... hehehe

      Delete
  10. waw.. gile bezz tgk.. tingin nk p. tapi duit kering nih.. haha

    ReplyDelete
  11. seronoknyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  12. teringin gak nak ke singapore..waaaaaaa!coklat tuuuuu

    ReplyDelete
  13. bestnya dah pegi sana.tapi sayang lak kan tak dapat main semua..xpe yang penting happy :)

    ReplyDelete
  14. stroller baby tu bwk sendiri ke....masa nak masuk sesuatu tempat dimana nak tggl kan stroller

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stroller boleh letak luar... masa nak main... kami x main sekali bersama... 3 org main dulu... yg lain tunggu luar n jaga baby n stroller... tu yg bestnya guna tiket ekspress... tak perlu berbaris panjang... anytime boleh masuk... so kami sepakat gilir2...

      Delete
  15. bleh share x apa apa info klu bawa baby kt sy ms kt USS

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kesah bawa baby... tp sebaiknya p la ramai2... so separuh boleh main dulu... separuh lg jaga baby... then tukar turn... kami buat macam tu... dn alhamdulillah walaupun bergilir2... kami tetap dpat masuk semua tempat coz guna tiket ekspress... cuma syg hujan... tp sgt puas hati x perlu berbaris...

      Delete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis