dwatyKNY: Mencari Aerial TV Indoor yang terbaik....

Monday, October 13, 2014

Mencari Aerial TV Indoor yang terbaik....

Assalamualaikum...

Aku tak tau nak tanya siapa sebenarnya... coz rata2 semua orang ada Astro... walaumacamana bising pun harga Astro naik... orang still pasang just nak bagi siaran tv tu cantik... kan???

Macam aku yang jarang tengok tv... langgan Astro takde dalam senarai hidup aku... siaran ulang2... cam tak berbaloi plak... tapi bila time tu aku nak tengok tv... time tu juga rasa geram sangat... bukan sebab tak banyak channel... bagi aku 7 channel yang ada sekarang ni dah mencukupi... masalahnya bila siaran tak clear... sebab tu kalau korg g area pedalaman kat Sabah misalnya... jangan terkejut bila nampak kebanyakan rumah ada piring Astro... sebab dengan cara tu jer boleh dapat siaran tv...

Aku yang duduk dekat bandar ni lain ceritalah... siaran tv semua ada... masalahnya aerial tv... masuk ni dah 3 kali tukar aerial tv indoor... sekejap jer ok... bila dah lama2 tu dah bikin hal... tak sincronized langsung... tv1 cantik... tv3 plak kabur... so kena adjust setiap kali nak tukar channel... penat wei... terus hilang mood... makin jaranglah tengok tv...

so... nak minta pendapat atau korang boleh bagi cadangan tak... brand aerial tv mana yang terbaik??? Kot2 lah selain pasang astro... korg ada tv lain guna aerial... ker korg ada petua nak bagi siaran tv clear menggunakan aerial tv biasa... coz kata orang... jangka hayat tv bergantung kepada clear atau tidak siarannya... betul ker???


psssttt : kalau masih tak jumpa aerial yang terbaik... kena pasang Astro NJOI lah gayanya...

12 comments:

  1. lama dah x pakai antena nie kat kg anum pun guna antena atas bumbung memang clear

    ReplyDelete
    Replies
    1. Plan nak pasang antena outdoor.. tapi duduk rumah flat ni payah plak nak cari org pasangkan Plus rumah sewa jer... rumah org...

      Delete
  2. alamak...nk bagi cadangan pun x tahu...kalau kawasan sekitar umah dwaty tu pasang astro, kalau dwaty guna arial yg macm mana pun still tv xkan clear sbb kesan oleh astro tu so better solution pasang je astro ambik pakej yg paling murah..baru x sakit hati asyik adddjust arieal je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh... macm tu ker... tu ar... rasanya pengguna astro lagi ramai kot... kena pasang astro jugala jawabnya... huhu

      Delete
  3. As-salam Dwaty..

    akak pun tak pasti pasal tu sbb akak sendiri pasang astro utk siaran yg lebih baik..

    ReplyDelete
  4. x tau la dwaty... bla gn njoi ni da lupa trs aerial ni ;-)

    ReplyDelete
  5. Huhuhuhu.. ldy pun jrg tgk tv.. xth jns antena yg sesuai..

    ReplyDelete
  6. kena try and error... kadang tak mahal tapi bagus tapi ada masa mahal dulu baru bagus... tengok area mana tinggal

    ReplyDelete
  7. Aku pun dah lama ngadap masalah ni. Macam2 aku try. Semua buang duit je. At last aku jumpa satu dekoder. Harga RM130 je. Memang clear tahap gaban. Tak der bayar bulanan. Kalau nak Whatsapp aku di 01113082769

    ReplyDelete
  8. Dekoder apa tu.? MyTv ke.? mcm best dgrnya tu..

    ReplyDelete
  9. Ye tuan. Setel masalah.
    Tapi mytv ada banyak dekoder.
    Aku pakai ni mmg terbukti clear.
    Jangan salah pilih.
    Hubungi 01113082769

    ReplyDelete
  10. dekoder x clear kan tv. antenna yg bagi siaran clear

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis