dwatyKNY: Beraya dengan Dress Murah....

Friday, June 19, 2015

Beraya dengan Dress Murah....

Salam 2 Ramadhan 1436H
Alhamdulillah syukur bulan Ramadhan datang lagi... bulan yang penuh rahmat bulan keberkatan… Pelbagai dugaan yang diturunkan ALLAH sebelum tibanya bulan Mulia ini antaranya GEMPA BUMI di Tanah Kelahiranku SABAH. sebagai orang muslim... ini adalah dugaan dari-NYA... hidup perlu diteruskan dan ALHAMDULILLAH kita kini berada di dalam bulan Ramadhan dan INSHAA ALLAH diikuti pula dengan bulan Syawal yang bakal tiba. Tak sabar rasanya nak jumpa family yang jauh dimata juga saudara mara dan sahabat handai yang sudah lama tidak ketemu... ewahhhh...

Persoalannya... nak pakai apa erkk tahun ni??? tema baju colour apa erkk tahun ni??? orang lain dah berpusu-pusu jahit baju... dah siap pun baju... yang aku ni nak pakai apa pun tak pikir2 lagi... tak boleh jadi ni... kenalah tampil bergaya di hari raya... bukanlah nak menunjuk-nunjuk... sekadar ingin kelihatan menyerlah dengan pakaian yang serba baru.... hahaha...  

honestly... dah 2 tahun aku tak jahit baju raya... beli yang readymade jer... janji cantik dan harga pun murah... ok apa readymade... Kadang-kadang aku pelik juga coz ada yang sanggup berhabis ribuan ringgit hanya untuk membeli sepasang baju raya rekaan pereka fesyen terkenal. Dan ada juga yang sanggup membeli persiapan raya di luar negara. Perghhh... orang kaya bolehlah.... orang macam aku, kenalah ikut kemampuan...
lagipun aku and family sambut Raya secara sederhana jer... apa yang paling penting adalah makna Hari Raya itu sendiri... dapat kumpul semua saudara pun sudah cukup happy... Memang tidak salah untuk tampil menawan di pagi Syawal tapi tak perlulah berbelanja sehingga ribuan ringgit hanya untuk kelihatan menyerlah. Kadangkala... dengan hanya menggayakan sepasang dress murah atau beli baju kurung online sudah cukup untuk menjadikan Syawal kita bermakna... bukan orang tanya pun siapa design... ke ada yang tanya???
 Harus diingat... sekarang ni... kos hidup dah meningkat... kenalah banyak berjimat... jangan boros semata-mata nak nampak smart... tu yang aku malas nak p meredah shopping kompleks, Jalan TAR dan yang setempat dengannya... aku ni pantang nampak sikit... mesti beli punya... tahun ni... entah jejak ker tidak Jalan TAR... kalau tak p pun... apa ada hal... sekarang kan banyak butik-butik online yang menawarkan koleksi dress murah daripada jenama-jenama terkenal. 


Salah satunya... ZALIA yang menawarkan pelbagai KOLEKSI DRESS MURAH ONLINE dengan tawaran harga yang agak berpatutan... seriously... aku dah ushar2... cantik dan murah.... kepada yang nak shopping baju/dress raya tapi malas nak bersesak2 tu... guna jari pun boleh... DONT WASTE YOUR TIME.... DONT WASTE YOUR MONEY.... ala macam tak biasa... JUST KLIK, CHOOSE AND BUY... DONE



psssttt : selamat berbuka puasa... :)

5 comments:

  1. Selamat berpuasa Waty..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa kak... tak mai putrajaya lagi ker??? ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

      Delete
  2. selamat berpuasa waty.
    best ye dapat melaram raya ni. iols tgu masa nak meletup je. cari gak baju baru kekonon nanti nak bergambar di pagi raya tapi tang perut sokmo sendat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha... tak dapat tolongla... baby x bagi mommy berasa sokmo... selamat berpuasa...

      Delete
  3. tema tahun ni:-
    coklat --> belah hubby
    purple (lelaki) & pink + purple (pompuan) --> belah leez

    saje je war2kn sbb t'lajakkkk.... xcited kot..! ha3..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis